انتشار خبر جعلی توسط نامزدهای انتخاباتی جرم شد
طبق مصوبه مجلس، مطبوعات و رسانههای دیداری و شنیداری حق ندارند آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخابات شوراها درج کنند.

به گزارش اکوایران، نمایندگان در جلسه علنی امروز –چهارشنبه- مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور با ماده ۴۲ این طرح موافقت کردند.
در متن اصلاح شده ماده ۴۲ آمده است: یک ماده به عنوان ماده ۷۵ مکرر ۲ به شرح زیر به قانون الحاق میشود:
ماده ۷۵ مکرر ۲- هرگونه نماد، آگهی و آثار تبلیغاتی باید قبل از شروع اخذ رأی از محل شعبه ثبتنام و اخذ رأی و محیط پیرامون آن امحاء گردد. مسؤولیت این امر بر عهده رئیس شعبه است. فرماندهی انتظامی موظف به همکاری با رئیس شعبه است.
در ادامه جلسه ماده ۴۳ این طرح به تصویب رسید که بر اساس این مصوبه، یک ماده به عنوان ماده (۷۵ مکرر ۳) به شرح زیر به قانون الحاق میشود:
ماده ۷۵ مکرر ۳- کلیه مطبوعات و رسانههای دیداری و شنیداری اعم از مکتوب و الکترونیکی از قبیل شبکههای مجازی، حق ندارند که آگهی یا مطالبی علیه نامزدهای انتخاباتی درج کنند و یا برخلاف واقع مطلبی بنویسند که دال بر انصراف گروه یا اشخاصی از نامزدهای معین باشد و در هر صورت نامزدها حق دارند پاسخ خود را حداکثر ظرف دوازده ساعت پس از انتشار به رسانه مزبور ارسال نمایند. آن رسانه در صورت مکتوب بودن ملزم است در اولین شماره و در صورت الکترونیکی بودن مکلف به انتشار پاسخ نامزد حداکثر تا یک ساعت پس از دریافت پاسخ میباشد. رسانههای مذکور موظف به درج پاسخ به صورت رایگان در همان صفحه، ستون و جایگاه و همان حروف که اصل مطلب منتشر شده است، میباشند، مشروط بر اینکه جواب از دو برابر اصل مطلب تجاوز نکند.
در صورتی که آن رسانه منتشر نشود، مسئول آن باید با هزینه خود پاسخ نامزد را به رسانه مشابه دیگری که قبل از پایان مهلت قانونی تبلیغات منتشر میشود، ارسال کند و آن رسانه مکلف به درج آن در اولین انتشار خود است.
در صورتی که رسانه مزبور اطلاعرسانی نکند یا قبل از ساعات ممنوعیت تبلیغاتی منتشر نشود، نامزد میتواند پاسخ خود را به رسانه مشابه ارسال و منتشر کند و مدیر رسانه متخلف مکلف به پرداخت کلیه هزینههای انتشار است.
انتشار اخبار جعلی ممنوع است
از سوی دیگر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، ماده ۴۵ طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور را تصویب کردند.
ماده ۴۵-یک ماده به عنوان ماده ۷۵ مکرر۵ به شرح زیر به قانون الحاق میشود:
ماده ۷۵ مکرر ۵- چاپخانهها، مراکز تکثیر و سایر اشخاص منحصرا در صورت درخواست کتبی نامزد، مسئول ستاد تبلیغات وی با رعایت ضوابط، مجاز به چاپ و آگهی تبلیغات انتخاباتی میباشند. نام و نشانی چاپخانه یا مرکز تکثیر و تاریخ چاپ باید در زیر آگهی درج شود. در صورت عدم درج این موارد، آگهی در حکم آگهی غیرمجاز میباشد.
تولید، انتشار و بازنشر هرگونه محتوا یا اخبار جعلی یا خلاف واقع و یا تخریب و تهدید توسط هر یک از نامزدها و یا ستادهای ایشان در هر یک از درگاههای نشر داخلی یا خارجی در فضای مجازی، ممنوع بوده و جرم محسوب میشود. در صورت نقض این حکم، مرتکب مجرم شناخته شده و به مجازات درجه ۶ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس محکوم میشود.
تبصره- منظور از تخریب، ارتکاب هرگونه جرم علیه شخصیت اشخاص از جمله توهین، افترا و نشر اکاذیب است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود