هشدار وزیر دفاع آلمان نسبت به خطر وقوع جنگ در اروپا/ جنگ غزه کدام گسلها را فعال کرده است؟
اکوایران: وزیر دفاع آلمان از بحرانهای جاری در خاورمیانه به عنوان منادی هراسانگیزی از آنچه اروپا -در صورت ناآماده باقیماندن- با آن مواجه میشود، یاد کرد.

به گزارش اکوایران، جهان شاهد دورانی از تشدید تنشها و نقاط اشتعال ژئوپلیتیکی است که به طور بالقوه میتواند به یک آتشافروزی بزرگ منجر شود. پژواک این ناآرامی در ساختار قدرت در برلین طنین انداز شده است، جایی که بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان هشداری جدی درباره وقوع جنگ احتمالی در اروپا صادر کرده است.
به نوشته بیانان، پیستوریوس در مصاحبهای با شبکه زددیاف، بر ضرورت آمادهسازی جامعه برای واقعیتهای تلخ جنگ تاکید کرد. وی از بحرانهای جاری در خاورمیانه به عنوان منادی هراسانگیزی از آنچه اروپا -در صورت ناآماده باقیماندن- با آن مواجه میشود، یاد کرد.
بازسازی ارتش آلمان
بخش مهمی از این آمادگی، به گفته پیستوریوس، در آمادگی نظامی نهفته است. این وزیر انتقادات درباره سستی دولت در پذیرش این که «زمانه تغییر کرده» را رد کرد. وی بر تخصیص 100 میلیارد یورو برای بوندسوهر -نیروهای مسلح متحد آلمان- و اعمال تغییرات ساختاری در سازمان نظامی تاکید کرد. با این حال، او صراحتاً اذعان کرد که بوندسوهر برای مدت طولانی مورد غفلت قرار گرفته است و برای بهبود از سالها سوءمدیریت نیاز به زمان دارد.
برخلاف انتقادها، پیستوریوس اظهار داشت که نوسازی بوندسوهر پیشرفتهای چشمگیری داشته است، به طوری که دو سوم از 100 میلیارد صندوق ویژه ارتش تا کنون به قراردادها اختصاص داده شده است. با این حال، او اعتراف کرد که تولید و تحویل تسلیحات همیشه زمان میبرد.
درگیری غزه و سیاست اروپا
در حالی که آلمان با مسئله آمادگی نظامی دست و پنجه نرم میکند، درگیری در خاورمیانه همچنان به آزمودن وحدت قاره اروپا ادامه میدهد. درگیری غزه زخمها و شکافهای قدیمی را در احزاب چپ اروپا باز کرده و رشتههای ظریفی را که اتحادهای سیاسی را در کنار هم نگه میدارند، تحت فشار قرار داده است.
در بریتانیا، حزب کارگر خود را درگیر یک کشمکش داخلی بر سر پاسخش به این درگیری میبیند. رهبر این حزب، کییر استارمر، به دلیل عدم حمایت از آتشبس با واکنش شدید اعضای چپگرا و سیاستمداران مسلمان حزب کارگر مواجه شده است. تنشهای مشابهی در ائتلاف انتخاباتی «نوپس» در فرانسه مشاهده شده است،.
آزمونی برای اتحادیه اروپا
این درگیری نه تنها روابط بین کشورها را متشنج کرده، بلکه وحدت اتحادیه اروپا را نیز مورد آزمایش قرار داده است. اتحادیه اروپا علیرغم درخواست برای ایجاد کریدورهای بشردوستانه و توقف در بمباران باران غزه، برای تحقق اهداف سیاست خارجی خود دچار مشکل بوده است. شکاف در اتحادیه اروپا زمانی برجسته شد که اورسولا فون در لاین، رهبر آلمانی کمیسیون اروپا، حمایت بی قید و شرط از اسرائیل را ابراز کرد و انتقاد برخی از مقامات اتحادیه اروپا را برانگیخت.
در این چشمانداز آشفته، هشدارهای وزیر دفاع آلمان نشان دهنده نگرانی فزاینده در مورد تنشهای ژئوپلیتیکی و درگیریهای احتمالی است. در حالی که اروپا با این چالشها دست و پنجه نرم میکند، تلاش برای صلح و ثبات در دنیایی که به طور فزاینده بیثبات میشود، بیش از هر زمان دیگری ضرورت مییابد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ هشدار سیلاب و تگرگ در چندین استان
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز