تسهیل واردات؛ تخصیص ارز در 7 روز
اکوایران: در راستای تسهیل واردات کالا روند تخصیص ارز به 7 روز کاهش یافت. این توافق شامل تمام گروههای کالایی بجز گروه 26 و 27 میشود.

به گزارش اکوایران؛ سازمان توسعه و تجارت به منظور تامین نیاز داخل، با کاهش مدت زمان تخصیص ارز برای همه اولویتهای کالایی غیر از دو گروه 26 و 27 (که عمدتا در رده کالای لوکس و یا کالایی که امکان تولید آنها در کشور وجود دارد) موافقت کرد؛ براساس این توافق مدت زمان تخصیص ارز از 15 و 30 روز به 7 روز می رسد.
در نشست کارگروه شورای گفتوگو که با هدف بررسی مشکلات ارسال ثبت سفارش توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به گمرک، برگزار شده بود، بخشنامه 25 اردیبهشت 1403 سازمان توسعه تجارت مورد توجه قرار گرفت.
بر اساس این بخشنامه درباره اولویتهای 1 یا 21 ثبت سفارش بدون در نظر گرفتن تخصیص ارز به گمرک ارسال میشود، اما درباره کالاهای با اولویت 22 و 23 در صورتی اطلاعات ثبت سفارش ارسال میشود که یا پرونده دارای یک ردیف تخصیص ارز تأیید شده توسط بانک مرکزی باشد و یا درخواست تخصیص ارز حداقل 15 روز در صف تخصیص ارز مانده باشد. همین مدت انتظار در صف تخصیص ارز برای کالاهای دارای اولویت 24 و 25 حداقل 30 روز است.
متناسب با چالشهایی که برای فعالان اقتصادی به وجود آمده است، دبیرخانه شورای گفتوگو مسئله را مورد بررسی قرار داد و نمایندگان بخش خصوصی ریشه صدور بخشنامههای متعدد را ناشی از دلیلی دانستند که مورد توجه قرار نمیگیرد؛ به اعتقاد آنها ثبت سفارش باید ارزش خود را حفظ کند و منوط به تخصیص ارز نباشد.
به اعتقاد آنها صف تخصیص ارز در حال ورود به بازههای ۴ تا ۵ ماه است که نگرانکننده بوده و باید مورد بازنگری قرار گیرد. بنابراین پیشنهاد میشود مشکل را ریشهای حل کرد. آنچه بخش خصوصی تأکید دارد تسهیل شرایط برای بهبود محیط کسبوکار و مقابله با پدیده قاچاق است. چراکه هرچه فرآیند واردات، صادرات، تولید و … را سخت کنیم، میبینیم که دارندگان کارتهای بازرگانی بیهویت خیلی آسان در حال تجارت هستند.
صفهای تخصیص ارز کوتاه میشود
به گزارش اتاق ایران، در همین ارتباط محمدرضا فاروقی، رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران از نشستهای متعدد با بانک مرکزی خبر داد و گفت: بخش زیادی از مشکلات مربوط به نرخ فزاینده ارز به کمک تخصیص برات مدتدار برطرف میشود. این مسیر از طرف بانک مرکزی فراهم شده و به کاهش زمان تخصیص ارز هم منجر خواهد شد.
این فعال اقتصادی از مخالفت وزارت صنعت، معدن و تجارت با تخصیص ارز به شیوه برات مدتدار صحبت کرد و گفت: این مخالفت منجر شد ترخیص ۹۰ درصدی کالا، تمدید شود. با این حال باید به تدریج روش تخصیصهای برات اعتباری را بپذیریم و اجرایی کنیم.
او ادامه داد: برای تکمیل شیوه ترخیص اعتباری باید از نظر حقوقی اقداماتی صورت گیرد و شکلی حقوقی و قانونی پیدا کند. از طرف دیگر باید دستورالعمل جامع و دقیقی برای بانکهای عامل تهیه و صادر شود تا از منظر اجرا دچار مشکل نشویم. اگر مسائل حقوقی دیده و برطرف شود بدون شک مورد استقبال واردکنندگان قرار میگیرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران خاطرنشان کرد: برای توقف ترخیص درصدی هم باید به تدریج عمل کرد و اطمینانهایی را ایجاد کنیم. پس بررسیهایی صورت گیرد و توقف کالای وارد شده در گمرکات را برای همه اولویتهای کالایی به حداقل ممکن برسانیم چراکه این توقف جز هزینه سربار نتیجهای ندارد.
در واکنش به آنچه مطرح شد نماینده سازمان توسعه تجارت گفت: با نگاهی به طولانی شدن صفهای تخصیص ارز، فرآیندی را تعریف کردیم و امروز موافقیم متناسب با شرایط حاکم، زمان ۳۰ روز را تا ۱۵ روز هم کاهش دهیم.
نماینده بانک مرکزی نیز زمان تخصیص ارز ۷۵ و ۹۰ روزه را رد کرد و گفت: چون درباره منابع در دسترس، نمیتوانیم پیشبینی کنیم، زمان تخصیص هم قابل اعلام نیست.
او درباره اینکه ثبت سفارش نباید وابسته به تخصیص ارز باشد ضمن تأیید آن گفت: در شرایط عادی قرار نداریم و منابع لازم در دست نیست. از هر راهکار عملیاتی هم استقبال میکنیم. به هر حال تنها منابع ارزی کشور ارز حاصل از صادرات است و بنابراین برای دسترسی به آن باید وارد سامانه شوند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود