شورای رقابت در دستور العمل تنظیم بازار خودروهای سواری دست برد
متقاضیان خودرو با این خبر نگران شدند / موج تحویل ندادن محصولات شرکت های خودروساز به راه می افتد؟
اکو ایران : تغییر نقش شورای رقابت در بحث قیمت گذاری خودرو در مبدا، ثبت نام کنندگان برای محصولات تولیدی شرکت های خودروساز را نگران کرده است. متقاضیان نگرانند در موعد مقرر محصولات ثبت نامی خود را از شرکت های خودروساز تحویل نگیرند.
به گزارش اکو ایران، شورای رقابت، تعیین قیمت محصولات تولیدی شرکت های خودروساز را به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان واگذار کرد و خود در جایگاه ناظر قرار گرفت. این اتفاق سبب شده تا متقاضیان نگران زمان تحویل محصولاتی باشند که برای آنها نام نویسی کرده اند.
پیش بینی می شود با توجه به تغییر مرجع قیمت گذاری از شورای رقابت به سازمان حمایت شرکت های خودروساز مذاکرات خود برای افزایش قیمت خودروهای تولیدی را با مدیران صمت و سازمان حمایت آغاز کنند.
تجربه نشان داده هر زمان شرکت های خودروساز منتظر دریافت مجوز افزایش قیمت محصولات تولیدی خود هستند اولین کاری که می کنند مسیر عرضه محصولات خود به بازار را تا حد امکان باریک کرده تا بتوانند محصولات تولیدی خود را با قیمت های جدید برای متقاضیان فاکتور کنند.
این مساله با واکنش منفی متقاضیانی که برای محصولات شرکت های خودروساز را در سامانه یکپارچه نام نویسی کردند یا محصولات خودروسازان را پیش خرید کردند روبرو می شد اما خودروسازان چندان توجهی به انتقادهای مطرح شده نمی کنند و برای اینکه بتوانند از زیان حاصل از فروش محصولات تولیدی خود کاسته و خودروهای تولیدی را با قیمت های بالاتر عرضه کنند به هر وسیله متوسل می شود.
پیش بینی می شود با توجه به اینکه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان ذیل وزارت صمت قرار دارد و شرکت های خودروساز نیز مدیرانی را بالای سر خود می بینند که با هماهنگی صمت انتخاب می شوند این گمانه تقویت می شود که لیست قیمت دو خودروساز بزرگ کشور در آینده نزدیک بروز رسانی شود. ایران خودرو و سایپا در آخرین صورت های مالی منتشر شده خود مربوط به نیمه اول سال جاری از زیان انباشته حدود 162 هزار میلیارد تومانی خبر داده اند.
بخشی از این زیان انباشته از محل قیمت گذاری محصولات تولیدی خودروسازان توسط شورای رقابت به آنها تحمیل شده است. مدیران خودروساز امیدوارند تا بتوانند هر چه سریعتر لیست قیمتی جدیدی را به دست بیاورند. اما به نظر می رسد این امیدواری سبب نگرانی متقاضیان خرید خودرو از کارخانه شود. باید منتظر ماند و دید خودروسازان چه زمانی سرعت فاکتور کردن محصولات خود را کم کنند و آیا سیاست گذار خودرویی اجازه این مساله را به آنها می دهد یا نه؟
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ هشدار سیلاب و تگرگ در چندین استان
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز