به گزارش اکوایران، محمد لاهوتی روز شنبه در نشست خبری «چالش ها و راهکارهای صادرات فرش» افزود: تعهد ارزی یکی از عوامل تاثیرگذار در کاهش صادرات فرش طی سال‌های اخیر بوده است که با پیگیری کمیسیون فرش اتاق ایران، بخشی از موانع قانونی از جمله پیمان سپاری و تعهد ارزی تا حدودی حل و فصل شده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: هر چند ممکن است این اقدام به تنهایی موجب جهش صادرات فرش نشود اما امیدواریم در افزایش صادرات اثرگذار باشد تا ایران به جایگاه صادراتی خود بازگردد.

او افزود: در حال حاضر رفع تعهد ارزی فرش دستباف بر اساس میزان ارزش مواد اولیه است.

لاهوتی از دولت خواست به فرش ایرانی به عنوان شناسه فرهنگی توجه کند و به عنوان یکی از محصولات ارزآور، شرایط را برای صادرات آن تسهیل کند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: طبق آمارها صادرات فرش ایران در سال ۱۴۰۳ به ۴۱.۷ میلیون دلار رسیده است که نسبت به سال ۹۶ روند کاهشی چشمگیری را نشان می‌دهد.

بنا به گزارش ایرنا، او افزود: این درحالیست که ارزش صادرات فرش ایران در دهه ۷۰ حدود ۲ میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۶ نزدیک به ۴۲۶ میلیون دلار بود که بی توجهی به این صنعت منجر به کاهش صادرات شده است.

مقصد 44 درصد صادرات فرش دنیا آمریکا است

همچنین مرتضی حاجی‌آقا میری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در خصوص توان رقابت‌پذیری فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهانی علاوه بر تسهیل گری‌های صورت گرفته گفت: در شرایط فعلی مهم‌ترین رقیب ما در بازار فرش دستباف کشور هند است.

 او افزود: البته نکته ای که وجود دارد این است که 44 درصد بازار مصرفی فرش دستباف در امریکا است که طبیعتا به دلیل تحریم‌های موجود ما هم اکنون این بازار را از دست دادیم و از این منظر نسب به رقبا عقب‌تر هستیم.

 میری گفت: اما این را می‌توان با قاطعیت گفت که همچنان با توجه به کیفیت فرش دستباف ایرانی، فرش‌های ما توان رقابت در سطح جهانی را دارند و مشتری خود را دارند.