اعلام فهرست ۳ کالای پیشتاز در واردات ۱۴۰۳/ رشد چشمگیر واردات طلا
اکوایران: سه قلم عمده کالاهای وارداتی در یازده ماهه سال ۱۴۰۳، طلا به اشکال خام، ذرت دامی و تلفن های هوشمند بوده است.

به گزارش اکوایران، براساس اعلام گمرک، ارزش کل واردات کشور در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ با افزایش ۵.۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۶۳.۶ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که وزن کالاهای وارداتی با ۳۵.۱ میلیون تن، کاهش ۲.۶۳ درصدی را نشان میدهد.
سه کالای عمده وارداتی کشور در این مدت شامل طلا به اشکال خام با ۷.۳ میلیارد دلار (سهم ۱۱.۴۶ درصد)، ذرت دامی با ۲.۷ میلیارد دلار (سهم ۴.۲۶ درصد) و تلفنهای هوشمند با ۲.۱ میلیارد دلار (سهم ۳.۲۴ درصد) بودهاند.
میانگین ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی نیز از ۱۶۷۳ دلار در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ به ۱۸۱۴ دلار در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته که نشاندهنده رشد ۸.۴۲ درصدی است.
واردات ۲۵ قلم کالای اساسی به همراه دارو و مواد اولیه دارویی در این مدت به ۲۳.۱ میلیون تن و ۱۶.۸ میلیارد دلار رسیده است که ۶۵.۸۶ درصد از وزن و ۲۶.۳۶ درصد از ارزش کل واردات را شامل میشود. این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۰.۰۵ درصد رشد اما از نظر ارزش ۷.۴۰ درصد کاهش داشته است.
رشد چشمگیر واردات شمش طلا و خودرو
واردات شمش طلا تحت کد تعرفه ۷۱۰۸۱۲۰۰ در این مدت به ۹۳ تن و ۷.۳ میلیارد دلار رسیده که ۱۱.۴۶ درصد از کل ارزش واردات را به خود اختصاص داده است. در مقایسه با سال گذشته، میزان واردات طلا ۲۵۱ درصد از نظر وزنی و ۳۲۸ درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.
همچنین واردات ۵۱,۲۹۸ دستگاه خودروی سواری تحت کد تعرفههای مرتبط با ۸۷۰۳ با ارزشی معادل ۱.۱ میلیارد دلار انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۳۹ درصد افزایش در تعداد و ۵۹۳ درصد افزایش در ارزش دلاری را نشان میدهد.
واردات بیش از ۱۰میلیون تلفن همراه در سال گذشته
در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳، حدود ۱۰ میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه تحت دو کد تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ و ۸۵۱۷۱۴۲۰ وارد کشور شده که مجموع ارزش آن ۲.۱ میلیارد دلار بوده است.
علاوه بر این، ۴۱۱ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به شیوه مسافری وارد شده که ارزش آن ۲۸۲ میلیون دلار برآورد میشود. در مجموع، کل واردات گوشی تلفن همراه در این مدت به ۱۰.۴ میلیون دستگاه و ۲.۳ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل ۲۱.۲۴ درصد کاهش در تعداد و ۱۷.۵۴ درصد کاهش در ارزش دلاری داشته است.
مهمترین شرکای تجاری ایران در واردات
در این مدت، امارات متحده عربی با ۱۹.۱ میلیارد دلار، چین با ۱۶.۶ میلیارد دلار و ترکیه با ۱۱.۱ میلیارد دلار، سه کشور نخست تأمینکننده کالاهای وارداتی ایران بودهاند. پس از آن، آلمان (۲.۱ میلیارد دلار)، هند (۱.۴ میلیارد دلار)، روسیه (۱.۲ میلیارد دلار) و هنگکنگ (۱.۲ میلیارد دلار) در رتبههای بعدی قرار دارند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود