کوچ هندیها از چابهار به بندر «گوادر» پاکستان؛ پکن جایگزین دهلی میشود؟
عضو هیات مدیره کانون موسسات حملونقل ایران با اشاره به عدم فعالیت هندیها در بندر چابهار گفت: چین بهدلیل سرمایهگذاری در بندر گوادر پاکستان، تمایل ندارد به بندر چابهار وارد شود و در تلاش است تا این بندر متوقف شود تا ترانزیت کالا به سمت گوادر هدایت شود.

به گزارش اکوایران، مسعود دانشمند، عضو هیأت مدیره کانون موسسات حملونقل ایران، در گفتوگو با ایلنا درباره احتمال خروج هندیها از بندر چابهار تحت فشار آمریکا و امکان سرمایهگذاری چین در این بندر، گفت که در واقع هندیها هیچگاه بهطور جدی وارد بندر چابهار نشدهاند و اقداماتی که در این بندر انجام دادهاند، ارزش افزودهای ایجاد نکرده است.
او ادامه داد که قرار بود با حضور هندیها در بندر شهید بهشتی چابهار، این بندر فعال شود، اما به دلایلی با دولت ایران به تفاهم نرسیدند و تجهیزات واردشده به بندر، بیاستفاده ماندهاند.
او تأکید کرد که یکی از مشکلات اصلی بندر شهید بهشتی، نبود پسکرانه و زیرساختهای لازم برای اتصال به شبکه ریلی و جادهای است، که برای انتقال بار از بندر به مقصد بعدی ضروری است.
دانشمند افزود که هرچند هندیها و دولت ایران قراردادی ۱۰ ساله برای حضور اپراتور هندی در بندر چابهار امضا کردهاند، اما اطلاعات دقیقی از تعهدات دو طرف در این قرارداد در دسترس نیست.
حضور چینی ها در چابهار قطعی شد؟
او همچنین در مورد احتمال حضور چینیها در این بندر با خروج هندیها گفت که چینیها به بندر شهید بهشتی چابهار وارد نخواهند شد، زیرا در حال حاضر سرمایهگذاریهای کلانی در بندر گوادر پاکستان دارند و هدفشان هم این است که بندر چابهار به تعطیلی برود تا بار و ترانزیت به سمت گوادر حرکت کند.
اما بندر گوادر نیز با مشکلاتی همچون نبود جاده مناسب برای ترانزیت بارهای افغانستان و آسیای میانه مواجه است. به همین دلیل، قطر در حال سرمایهگذاری در پروژه راهآهن از تاشکند تا مزار شریف است. دانشمند در پایان هشدار داد که اگر ایران در بندر چابهار پیشرفت نکند، فرصتهای موجود را به بندر گوادر خواهد داد.
امضای قرارداد 10 ساله با هندیها برای توسعه بندر چابهار
قرارداد ۱۰ ساله سرمایهگذاری هند در بندر چابهار اردیبهشت امسال به امضا رسید. طبق این قرارداد، شرکت هند India Ports Global Ltd مسئول تجهیز و بهرهبرداری از پایانههای کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار خواهد بود.
هدف اصلی هند از سرمایهگذاری در چابهار، دور زدن بندر کراچی و گوادر پاکستان و تسهیل صادرات کالاهای خود به ایران و کشورهای آسیای میانه است.
همزمان با این قرارداد، وزیر وقت راه و شهرسازی ایران، مهرداد بذرپاش، اعلام کرد که مبلغ قرارداد با هند از ۸۶ میلیون دلار به ۳۷۰ میلیون دلار افزایش یافته است. این افزایش شامل ۲۵۰ میلیون دلار خط اعتباری است. بذرپاش تأکید کرد که ایران به هند اعتماد کامل دارد و این قرارداد آغازگر توسعه روابط تجاری و ترانزیتی دو کشور خواهد بود.
علاوه بر این، ایران و هند قصد دارند با راهاندازی کشتیرانی مشترک، تسهیل تردد کالا و توسعه زیرساختهای بندری و ریلی را دنبال کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود