هشدار نماینده مجلس: ورشکستگی داروخانهها و کمبود انسولین در سایه سیاستهای نادرست
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به ورشکستگی بسیاری از داروخانهها به دلیل سیاستهای نادرست، خواستار محدود شدن مجوز تأسیس داروخانه به داروسازان شد و نسبت به کمبود تولید داروهایی حیاتی مانند انسولین و داروهای شیمیدرمانی هشدار داد.

به گزارش اکوایران، بابک رضازاده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در انتقادی به وضعیت داروخانهها و اجرای طرحهای مرتبط با دارو در کشور، وضعیت فعلی را ناشی از سیاستهای اشتباه و مدیریت ضعیف دانست.
او تأکید کرد که خارج کردن مجوز تأسیس داروخانه از اختیار داروسازان، بسیاری از داروخانهها را به مرز ورشکستگی کشانده است. رضازاده گفت: «وقتی فردی با سرمایه زیاد وارد این حوزه میشود، حتی اگر ۶ ماه هم فروشی نداشته باشد، مشکلی برایش پیش نمیآید، اما داروسازان جوانی که با تخصص وارد این عرصه شدهاند، در صورت رکود فروش، دچار ورشکستگی میشوند.»
انتقاد از عملکرد سازمان غذا و دارو
رضازاده با اشاره به کمبود تولید برخی داروها، از جمله انسولین، گفت: «تولید انسولین در کشور به دلیل کوتاهی سازمان غذا و دارو به میزان کافی انجام نمیشود. مردم در شهرهای کوچک برای تهیه انسولین مجبور به سفر به شهرهای بزرگ هستند.» او تأکید کرد که تولید داروهایی مانند انسولین نمیتواند با توجیه توقف تولید توسط شرکتها به حال خود رها شود.
مشکلات بازار داروهای شیمیدرمانی
بنا به گزارش شفقنا، وی همچنین از کمبود داروهای شیمیدرمانی، بهویژه نسخههای خارجی آن، انتقاد کرد و گفت که مردم نسخههای خارجی را به دلیل تأثیرگذاری بیشتر ترجیح میدهند، اما مشکلات مدیریتی بازار دارو مانع دسترسی کافی شده است.
نیاز به تغییر قوانین تأسیس داروخانه
رضازاده تأکید کرد که مجوز تأسیس داروخانه باید صرفاً به متخصصین داروسازی داده شود و اعلام کرد که کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گامهایی برای اصلاح این قانون برداشته است تا داروخانهها از چالشهای اقتصادی و مدیریتی کنونی نجات یابند.
او در رابطه با اجرای طرح «دارویار» بیان داشت: ما طرحهای خوبی را در مجلس تصویب کردیم اما مساله اصلی نحوه اجرای این طرحها است در حالی که متاسفانه بعد از گذشت مدتی، اجرای درست این طرح را رها کردیم در حالی که طرح دارویار بازار دارو را از دست عدهای رانتخوار خارج کرده بود.
وی ادامه داد: اگر خودمان وارد کننده مواد اولیه دارو باشیم و یا علم آن را وارد کشور کنیم، می توانیم به راحتی داروی مورد نیاز کشور را تامین کنیم؛ به عنوان نمونه سالها بود تولید پلاسما در کشور متوقف شده بود در حالی که ۲۰ سال پیش تولید می شد و در حال حاضر هم سالانه به یک میلیون لیتر پلاسما در کشور نیاز داریم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود