صادرات محصولات فولادی زمینگیر شد؛ رقبا قدرتمند شدند
اکوایران: صادرات محصولات فولادی در نیمه نخست سال جاری افت کرد. دادههای گمرک نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی صادرات این بخش به لحاظ ارزش کاهشی 13.6 درصدی و به لحاظ وزنی هم افتی 13 درصدی را داشته است.

به گزارش اکوایران؛ فعالان این بخش معتقدند از دست دادن برخی از بازارهای صادراتی عمده دلیل کاهش صادرات محصولات فولادی در بازه زمانی مورد بررسی است. عضو هیات رئیسه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران چندی پیش در این خصوص به این نکته اشاره کرده بود که «چین» بسیاری از بازارهای صادراتی ایران را در اختیار گرفته و علاوه بر «چین»، «روسیه» و «ترکیه» هم بسیاری از بازارهای ایران را تصاحب کردهاند که این امر صادرکنندگان را در تنگنا قرار داده است. از سوی دیگر امروز صادرکنندگان ایرانی با فشار زیاد به ویژه در زمینه قیمتگذاری مواجه هستند و در صورتی که موانع صادراتی برطرف نشود شاهد از دست دادن کامل بازارهای صادراتی فولادی خواهیم بود.
روند صادرات فولاد
دادههای اعلام شده نشان میدهد در نیمه نخست سال جاری مجموع صادرات محصولات فولادی کمی بیش از 5 میلیارد و 700 میلیون تن به ارزش نزدیک به 3 میلیارد دلار بوده است. که نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد افتی 13 درصدی در ارزش و 13.6 درصدی در ارز بودهایم.
بر اساس این گزارش «شمش از آهن و فولاد» با ۷۳۰ میلیون دلار، «میلگرد» ۵۷۱ میلیون دلار، «ورق فولادی» ۲۱۰ میلیون دلار، «محصولات نیمه تمام از آهن یا از فولاد» ۱۵۱ میلیون دلار و «لوله یا پروفیلهای توخالی» با ۱۴۳ میلیون دلار ۵ قلم عمده محصولات فولادی صادراتی بودهاند.
این پنج قلم در مجموع ۱.۸ میلیارد دلار از ارزش صادرات محصولات فولادی را به خود اختصاص دادهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟