دود درگیریهای دریای سرخ در چشم چینیها
اکوایران: گزارشها حاکی از آن است که شرکتهای چینی برای صادرات محصولاتشان به غرب با افزایش هزینه بسیاری روبرو شده اند که میتواند آنها را در خطر نابودی قرار دهد.

به گزارش اکوایران، بهنظر میرسد درگیریها در دریای سرخ به تاجران چینی ضربه زده است. یک تاجر چینی به رویترز گفته است اختلال در حملونقل در دریای سرخ موجودیت شرکت تجاری او را تهدید میکند. او که خودروهای ساخت چین را به آفریقا صادر میکند و از اروپا خودرو وارد به چین وارد میکند، مدعی شده است که هزینه حمل یک کانتینر به اروپا از 3 هزار دلار در ماه گذشته به 7 هزار دلار رسیده است.
اختلال در یکی از مسیرهای کشتیرانی پرتردد جهان سبب شده آسیب پذیری اقتصاد مبتنی بر صادرات چین نسبت به مشکلات عرضه و شوکهای تقاضای خارجی خود را نشان دهد.
لی چیانگ، نخست وزیر چین روز سه شنبه در اجلاس داووس بر لزوم پایداری و روان بودن زنجیره های تامین جهانی تاکید کرد؛ بدون اینکه به دریای سرخ اشارهای بکند.
برخی از شرکتها مانند شرکت آمریکایی BDI Furniture گفتهاند که برای کاهش تاثیرات این اختلال در زنجیره عرضه، بیشتر روی کارخانجات در کشورهایی چون ترکیه و ویتنام حساب میکنند. این درحالی است که شرکتهای غربی از پیش نیز در تلاش برای کاهش وابستگی شان به چین بودهاند.
اکنون این خطر وجود دارد که شرکتهای دیگر هم ازین روش پیروی کنند و در استراتژی کاهش ریسک خود تجدیدنظر کرده و نزدیکتر کردن تولید به خانه را انتخاب کنند.
به عقیده موسس یک شرکت صادراتی، درصورتی که این روند همیشگی باشد، کل مکانیزم بازتنظیم خواهد شد. حتی ممکن است برخی شرکتها تولید بیشتری را به هند منتقل کنند که یک هفته به اروپا نزدیکتر است.
براساس گزارش رویترز، اختلاهای به وجود آمده در دریای سرخ فشارها را بر اقتصاد چین افزایش میدهند که همین حالا هم با بحران مسکن، تقاضای ضعیف مصرف کنندگان، کاهش جمعیت و نرخ رشد ضعیف دست و پنجه نرم میکند.
تغییر مسیر کشتیها از دریای سرخ که کوتاه ترین مسیر از آسیا به اروپاست، و دور زدن دماغه امید نیک، دو هفته به برنامه کشتیها اضافه میکند و به این صورت ظرفیت کانتینرها کاهش مییابد و در زنجیره های تامین گسسته میشود، چراکه کشتیها برای بارگیری مجدد دیرتر به بنادر باز میگردند.
برخی از شرکتهای تدارکانی اکنون در بندر نینگبو-ژوشان چین که به لحاظ تناژ بار از بنادر شلوغ جهان محسوب میشود کمبود کانتینر گزارش کردهاند.
طبق گزارشات موسسه خاورمیانه، کانال سوئز یک مسیر اصلی برای حمل کالاها از چین به سمت غرب محسوب میشود به طوری که حدود 60 درصد از صادرات آن به اروپا از این مسیر صورت میگیرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود