کشوری که گوی سبقت تولید تریاک را از افغانستان ربود
افغانستان که تا چند سال قبل بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان بود، پس از روی کار آمدن طالبان و ممنوع شدن کشت خشخاش، براساس اعلام دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، رتبه خود را به میانمار واگذار کرده است.

به گزارش اکوایران؛ سازمان ملل گزارش داده که میانمار در سال ۲۰۲۳ به بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان تبدیل شد و توانسته افغانستان را از پیش بردارد.
طالبان پس از قدرت گرفتن مجدد در کابل، کشت خشخاش را ممنوع کردند. براساس اعلام سازمان ملل، محصولات خشخاش تقریباً یک سوم کل تولیدات کشاورزی کشور را از نظر ارزش در سال گذشته تشکیل میداد، اما سطح مورد استفاده برای خشخاش از ۲۳۳ هزار هکتار در اواخر سال ۲۰۲۲ به ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت.
ارتی عربی نوشت: «بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، میانمار در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۸۰ تن تریاک تولید کرده که سه برابر بیشتر از تولید افغانستان در این زمینه در مدت مشابه است.»
بر اساس گزارش UNODC، در سال ۲۰۲۲ میانمار ۷۹۰ تن تریاک تولید کرد که برای تولید هروئین ضروری است؛ پس از ممنوعیت کشت خشخاش توسط طالبان در آوریل سال گذشته، تولید تریاک در افغانستان حدود ۹۵ درصد کاهش و به حدود ۳۳۰ تن رسیده است
طبق گزارش شفقنا و اعلام ارتی عربی، «اقتصاد مواد افیونی» میانمار بین یک تا ۲.۴ میلیارد دلار درآمد دارد که معادل ۱.۷ تا ۴.۱ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است.»
منطقه مرزی «مثلث طلایی» بین میانمار، لائوس و تایلند مدتهاست که کانون تولید و قاچاق غیرقانونی مواد مخدر، بهویژه مت آمفتامین و تریاک است.
طبق اعلام UNODC، دسترسی ضعیف به بازارها و زیرساختهای دولتی و همچنین تورم افسارگسیخته نقش مهمی در تصمیمگیری کشاورزان در اواخر سال ۲۰۲۲ برای کشت بیشتر خشخاش داشته است. کشت خشخاش در میانمار با افزایش سرمایه گذاری و شیوههای بهتر از جمله آبیاری بهبود یافته و استفاده احتمالی از کود که باعث افزایش بازده محصولات میشود، پیچیدهتر شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود