ارز ترجیحی کود و سم سر از جیب کارگران چینی و هندی در آورد
اکوایران: یک منبع مطلع اعلام کرد: سم و کودی که ایران به کشورهایی همچون هند و چین صادر میکند، مجددا با ارز ترجیحی وارد کشور میشود. به تعبیر بهتر ارز ترجیحی کود و سم سر از جیب کارگران چینی و هندی در آورده است.

به گزارش اکوایران، طبق اظهارات تولیدکنندگان حوزه سم و کود شیمیایی، بازار سم و کود پر شده از کالاهای بیکیفیت خارجی و کالاهای تقلبی ایرانی پر شده است. اما بازار سم و کود یک چالش دیگر هم دارد آن هم ارز ترجیحی است که ظاهر به تولیدکنندگان ایرانی داده میشود ولی عملا در جیب کارگران چینی و هندی میرود.
محسن عسگری یکی از تولیدکنندگان محصولات شیمیایی به «اکوایران» گفت: درحال حاضر دولت به کود و سم ارزی ترجیحی میدهد اما ما مخالف پرداخت هر گونه ارزی ترجیحی در حوزه تولید کود و سم هستیم. زیرا گذشته از اینکه پروسه تایید و فرایند تخصیص و تامین این ارز با مشکل مواجه است. موضوع دیگر اینکه یکسری کالاهایی که در داخل تولید میشود با بسته بندی و یا تغییراتی که هم در ایران امکان پذیر است دوباره با ارز ترجیحی به کشور بر میگردد. مثلا ما یکسری کالا را به هند و چین صادر میکنیم ولی این کالاها بعد از فرآوری آن هم فرآوری که در داخل ایران امکان پذیر است؛ دوباره به کشور بر میگردد. برای خرید این اقلام هم ما ارز ترجیحی میدهیم. یعنی عملا ارز ترجیحی که داده میشود به جیب کارگران چینی و هندی میرود.
او ادامه داد: ارز ترجیحی باعث میشود واردکنندگان رانتی داشته باشند که برخلاف تولید داخل از آن استفاده میشود. بدون اینکه امکان رقابت معنا داری وجود داشته باشد.
به گفته این تولیدکننده، واردات سموم بی کیفیت در ریجکت محصولات کشاورزی اثری ندارد ولی نوع استفاده از سموم اثر قطعی در ریجکت مواد غذایی و محصولات کشاورزی ایران دارد.
عسگری افزود: ما در ایران کود وسموم نوترکیب هم ایجاد میکنیم، در ایران ما محصولاتی تولید میکنیم که در امریکایی و اروپایی با همان مواد اولیه تولید میشود. البته اگر فرمولاسیون محصولات نوترکیب از انحصار شرکتهای بزرگ خارج شده باشد ما میتوانیم توسط تولیدکنندگان خودمان تولید کنیم. یکسری از این محصولات هم از طریق واردکنندگان ما تحت لیسانس هستند که ما آنها را هم میتوانیم تولید کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ هشدار سیلاب و تگرگ در چندین استان
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز