سرکوب صادرات با ارز 28500 / افت 70درصدی صادرات خشکبار
اکوایران: رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با نقد سیاستهای ارزی دولت اعلام کرد: سیاست ارزی 28500 تومانی باعث شده در واردات با تقاضای کاذب و در صادرات با سرکوب مواجه شود.

به گزارش اکوایران، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: ارز ۲۸ و ۵۰۰ تومانی مربوط به دولت بوده و در حوزه کالاهای اساسی هزینه میشود و به نوعی ارز ترجیحی برای جلوگیری از افزایش نرخ کالاهای اساسی است.
او ادامه داد: نرخ ارز در سامانه نیما ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان در بخش اسکناس و در حواله زیر ۴۰ هزار تومان است. در حالی که این نرخ در بازار آزاد ۲۵ درصد بالاتر است؛ بنابراین تقاضا در بخش واردات به صورت کاذب بالا میرود و در بخش صادرات مخصوصا صادراتی که امکان فروش ارز با این نرخ را ندارند کاهش مییابد که نمونهاش صادرات خشکبار است که در ۴ ماهه امسال ۷۰ درصد کاهش یافته است.
لاهوتی افزود: اگر کالاهایی که با نرخ نیمایی در بخش تولید استفاده میشود به دست مصرف کننده نهایی میرسید، این موضوع قابل دفاع بود . چون برای جلوگیری از تورم این سوبسید را باید صادرات به واردات بپردازد. اما واقعیت این است که در سطح شهر نرخ کمتر کالایی بر اساس نرخ نیما است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: اکنون ارز را با نرخ ارزانتر به واردکننده میدهیم. اما کالا با نرخ بالاتر به دست مصرف کننده میرسد. نکته دیگر اینکه این ارز از صادرکنندهای گرفته میشود که قرار بود از آن حمایت کنیم.
البته لاهوتی با وجود این همه نقد در نهایت به دولت پیشنهاد داد که ارز حاصل از صادرات کالاهایی که از مواد اولیه ارزان استفاده نمیکنند، به واردات خودرو اختصاص دهد.
مالیات بر ارزش افزوده صادرات برنگشت
رئیس کنفدارسیون صادرات ایران با اشاره به مکاتبه کنفدراسیون با سازمان امور مالیاتی که منجر به صدور بخشنامهای برای استرداد یکماهه مالیات بر ارزش افزوده به صادرکنندگان شود، گفت: امروز علیرغم وجود این بخشنامهها و تأکیدات چندباره دولت، صادرکنندگان در حال دریافت مالیات بر ارزش افزوده مسترد شده برای صادرات سال ۱۴۰۰ خود هستند.
لاهوتی اظهار داشت: به هر حال علیرغم بخشنامههای مکرر و تاکید دولت و سازمان امور مالیاتی مبنی بر ضرورت بازگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرات حداکثر ظرف مدت یکماه هنوز هم بسیاری از صادرکنندگان به این منابع پرداختی خود دسترسی ندارند و همین امر مشکل کمبود نقدینگی بخش تولید صادراتی را دوچندان میکند.
پولهای بلوکه شده صرفا کالاهای اساسی میشود
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در مورد آزادسازی ۶ میلیارد دلار بلوکه شده ایران در کره جنوبی گفت: با توجه به تعریفی که در حوزه مصرفی منابع بلوکه شده در کره جنوبی صورت گرفته است فکر نمیکنم در حوزههای مختلف اثرگذار و نسبت به افزایش صادرات کمک کننده باشد. عدد بزرگی هم نیست.
او افزود: این منابع برای واردات کالاهای اساسی و دارو هزینه خواهد شد اما از یک زاویه به تأمین ارز کمک خواهد کرد. در واقع وقتی این منابع برای کالاهای اساسی هزینه شود تأمین ارز واحدهای تولیدی راحت تر انجام میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟