یارجانیان: وزارت صمت فقط تماشا میکند/ تولید در سراشیبی سقوط
اکوایران: هرویک یارجانیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران معتقد است، بخش خصوصی زیر فشار سیاستهایی قرار گرفته که نه بر پایه برنامهریزی هستند و نه با هدف حمایت از صنعت. به گفته او، تصمیمهای سلیقهای و بدون پشتوانه، صنعت را تا مرز ورشکستگی پیش برده است.

به گزارش اکو ایران؛ در سالهایی که سخن از حمایت از تولید تکرار میشود، بسیاری از فعالان اقتصادی میگویند آنچه در عمل دیدهاند، نه حمایت بوده و نه برنامهریزی. سیاستهایی که بر پایه تصمیمهای مقطعی، بدون نگاه ساختاری و بدون مشورت با بخش خصوصی اجرا شدهاند، حالا به نقطهای رسیدهاند که حتی تولیدکنندگان باسابقه هم دیگر تاب ادامه مسیر را ندارند.
هرویک یارجانیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در جدیدترین اظهاراتش از تجربهای سخن گفت که فقط در آمار و وعدهها، نشانی از رونق وجود دارد و در در میدان عمل چیزی جز مانع نیست. برهمین اساس او هشدار داد که اگر این روند ادامه پیدا کند، نهتنها بخش خصوصی، بلکه بدنه تولید کشور برای همیشه تضعیف خواهد شد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با انتقاد شدید از ساختار تصمیمگیری اقتصادی کشور اعلام کرد که سیاستهای دو دهه گذشته، بخش خصوصی را به مسیر نابودی کشاندهاند.
هرویک یارجانیان، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در جدیدترین اظهاراتش با اشاره به روند تصمیمگیریهای اقتصادی در کشور، تأکید کرد که هیچیک از نهادهای مسئول، بهویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکنون تصمیمی مبتنی بر ساختار و با هدف حمایت از بخش خصوصی اتخاذ نکردهاند.
او با بیان اینکه تنها چیزی که در این سالها شنیدهایم، شعار حمایت از صنعت بوده؛ افزود: در عمل، نهتنها حمایتی از فعالان اقتصادی صورت نگرفته بلکه سیاستهای اجراشده منجر به تضعیف و تخریب مداوم این بخش شده است.
یارجانیان در بخش دیگری از صحبتهایش به فشارهای مضاعفی که به تولیدکنندگان وارد میشود اشاره کرد و گفت: تولیدکنندهای که ناچار است کالا را با نرخهای دستوری و زیانده عرضه کند، چگونه میتواند به فعالیت ادامه دهد؟ خودرویی که باید با دلار ۸۰ تا ۹۰ هزار تومانی قیمتگذاری شود، با زیان وارد بازار میشود و این روند، تولیدکننده را تا مرز ورشکستگی پیش میبرد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بخشی از انتقادات خود را متوجه نظام بانکی کشور کرد و گفت: حتی بانکهایی که نام صنعت را یدک میکشند، تاکنون نقش موثری در پشتیبانی از صنعتگران ایفا نکردهاند و فعالان اقتصادی از این بانکها نفعی نبردهاند.
به گفته یارجانیان، ورود بانکها به بازار خودرو و پیشخرید خودرو توسط آنها، نمونه دیگری از سیاستهای آسیبزننده به تولید است. او تأکید کرد که این اقدامات به آشفتگی بازار دامن میزند و نهتنها فایدهای برای تولید ندارد، بلکه آن را تضعیف میکند.
یارجانیان با هشدار نسبت به روند تصمیمگیریها در کشور تصریح کرد: بخش خصوصی یا در حال تخریب است یا در مسیر نابودی قرار دارد. دلیل این وضعیت، تصمیماتی است که نه در قالب تیم، نه با سازوکار مشخص و نه با پاسخگویی روشن اتخاذ میشوند.
او تأکید کرد که بسیاری از سیاستها حاصل تصمیمات فردی و بدون پشتوانه ساختاری هستند و این رویه، آینده اقتصاد کشور را با تهدیدهای جدی مواجه کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرزین: در آینده ۶ نوع بانک داریم/ اساسنامه بانکها تغییرات اساسی میکند
-
غافلگیری در تلآویو، تشویش در تهران؛ سفر به جایی که حال ترامپ را خوب میکند
-
کشورهای عربی خواهان نزدیکی ایران و آمریکا نیستند
-
ایلان ماسک با تسلا در راه ایران؟
-
بیبی خشم ویتکاف را بر انگیخت/ نتانیاهو جنگ غزه را طولانی کرد
-
آتشی که زیر خاکستر نخواهد ماند؛ چرا آتشبس ترامپ دهلی را غافلگیر کرد؟
-
سریال واکنشها پس از دور چهارم مذاکرات/ تکذیب اهدای فرش نفیس به ویتکاف
-
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران یک روز پس از دور چهارم مذاکرات
-
ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین