هشدار بانک مرکزی درباره وامهای تلگرامی
بانک مرکزی هشدار داد که مشتریان بانکی درخصوص تبلیغات اعطای وام در شبکههای اجتماعی با سوءاستفاده از نام و نشان بانک مرکزی و شبکه بانکی هوشیار باشند.

به گزارش اکوایران، طبق اعلام بانک مرکزی، کانالهای جعلی با عنوان کارسازی وام برای مردم، به نام بانک مرکزی و سایر بانکهای کشور در بستر سکوی تلگرام فعالیت میکنند.
به گزارش ایسنا، این کانالها با نمایش کارت ملی واقعی افراد و نمایش ساختگی مبلغ واریز به حساب ایشان، اقدام به تبلیغ و عضوگیری در کانال مربوطه میکنند. بنابراین، هموطنان توجه داشته باشند تمامی این تبلیغات، تلهای برای مشتریان بانکی با هدف کلاهبرداری و پولشویی است و هرگونه نقل و انتقال به حساب این افراد برای دریافت وام منجر به مالباختگی میشود.
بنابراین، متقاضیان برای دریافت اطلاعات در زمینه هرگونه تسهیلات، ضروری است به مجاری رسمی همچون وبسایت بانکها و موسسات اعتباری مراجعه کنند.
اما ماجرا از چه قرار است؛ شهریور ماه سال جاری بود که اخباری مبنی بر کلاهبرداری با وامهای تلگرامی در فضای مجازی دست به دست شد. در آن زمان محمود یکی از قربانیان وام تلگرامی به روزنامه شهروند گفت: «اوایل تیرماه بود که با یک گروه تلگرامی که مدعی تحویل وام فوری بود، آشنا شدم. اعتماد کردم و در خواست وام دادم. در این مدت مبالغی را به عنوان کارمزد وام، مالیات وام از من گرفتند. در مجموع ۲۴ میلیون تومان واریز کردم. هر زمان که درخواست پول میکردند، قول میدادند که بعد از چند ساعت وامم واریز خواهد شد؛ اما این روند یک ماه طول کشید و هیچ خبری از وامم نشد. هنوزهم به من پیام میدهند که پول را واریز میکنند. حتی یک بار تماس گرفتند که پول را تا یک ساعت دیگر واریز میکنند. من که نیاز فوری به پول داشتم ۲۴ میلیون تومانم هم از دستم رفت. حالا به پلیس فتا شکایت کردهام.»
کارتهای اجارهای دردسرساز
به گفته وکلا، شکایتکردن هم ساده نیست؛ زیرا شماره کارتی که افراد به آن پول واریز میکنند، بیشتر اجارهای است و فقط هنگام طرح شکایت است که متقاضیان متوجه میشوند، افراد پشت صحنه ردپایی از خود بهجا نگذاشتهاند.
ناصر صمدزاده، وکیل پایه یک دادگستری، تمام مدارک هویتی و مجوزهای وامهای تلگرامی را جعلی میداند و به روزنامه «شهروند» میگوید: «تمام کلیپها و واریزیهای مبنی بر ابراز رضایت مراجعین جعلی است که با سیستم دریافت پول پله پله تا جایی که مشتریان همچنان فریب دلایل و توجیهات را بخورند، پیش میروند. هیچ وامی درکار نیست، حتی اگر بابت قطع همکاری پول خود را طلب کنند، یا بیپاسخ میماند یا رسید عودت پول جعلی از طریق شبا برای درخواستکنندگان وام ارسال میشود که هرگز آن پول به حساب واریز نمیشود.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ هشدار سیلاب و تگرگ در چندین استان
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز
-
آخرین جزئیات از انفجار بندر شهید رجایی: ۷۰ فوتی و ۱۳۷۵ مصدوم/ سهلانگاری شرکت واردکننده عامل حادثه