فرزین: ایران در سالهای 2023 و 2024 از رشد تولید ناخالص داخلی قابل قبولی برخوردار بود
اکوایران: رئیسکل بانک مرکزی گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای جدید بریکس در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ و علیرغم محدودیتهای موجود، از رشد تولید ناخالص داخلی قابل قبولی برخوردار بود.

به گزارش اکوایران، محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی کشور در دومین اجلاس روسای بانک مرکزی کشورهای عضو گروه بریکس در مسکو گفت: موضوع ابزار پرداخت در بریکس و یادداشت مقدماتی موسوم به BCBPI با هدف ایجاد یک پلتفرم تسویه برای پرداختهای فرامرزی بر اساس سیستمهای تسویه ناخالص آنی(RTGS) و یا پولهای دیجیتال بانکهای مرکزی (CBDCs) اعضاء بریکس پیشنهاد شده است که با توجه به جایگاه و تاثیر پرداختهای فرامرزی در سایر موضوعات، اهمیت بسیار زیادی دارد و انتظار میرود با جدیت و فوریت بیشتری پیگیری شود.
فرزین در این اجلاس بینالمللی با اشاره به ضرورت استفاده از هوشمصنوعی در بانکداری الکترونیک و آمادگی ایران برای انتقال تجربیات خود به اعضای بریکس گفت: ما معتقدیم با توجه به خواست و اراده سیاسی که در گروه بریکس وجود دارد و انجام سرمایهگذاریهای فنی و زیرساختی، به خوبی میتوانیم به سمت «سیستمهای ارتباط مالی مختص بریکس» و تسهیل پرداختهای فرامرزی در گروه حرکت کنیم و در نهایت به افزایش سرعت، کاهش در هزینهها، دسترسی فراگیرتر به نظام پرداخت بینالمللی و ایجاد فضای رقابتیتر نائل گردیم.
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به چشم انداز اقتصادی بریکس و نقش کشورهای عضو در آن تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای جدید بریکس در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ و علیرغم محدودیتهای موجود، از رشد تولید ناخالص داخلی قابل قبولی برخوردار بود.
او ادامه داد: بررسی اقتصاد سایر اعضای بریکس نیز نشاندهنده آن است که در بازه زمانی مشابه، علیرغم اینکه کشورهای عضو بریکس با تنشهای ژئوپلیتیکی بالا و خطرات ناشی از تجزیه ژئواکونومیک، از جمله حمایتگرایی و اعمال تحریمها و نرخهای بهره بالا مواجه بودند، به خوبی به فعالیت خود ادامه دادند و با وجود این شرایط تولید ناخالص داخلی کشورهای گروه از رشد کشورهای توسعه یافته و هم چنین رشد جهانی بیشتر بوده است.
ضرورت اصلاح حاکمیت اقتصادی و مالی جهانی
فرزین پیرامون موضوع بهبود سیستم پولی و مالی بینالمللی هم گفت: در دوره ریاست بانک مرکزی روسیه در سال ۲۰۲۴ شاهد تلاشهای ارزشمند و مجدانهای در رابطه با بررسی نواقص و کاستیهای موجود درسیستم پولی و مالی بینالمللی جهان، آسیب شناسی موضوع و ارائه پیشنهادات راهبردی و عملیاتی برای مرتفع نمودن این کاستیها بودیم. باید به این نکته اذعان داشت که اصلاح حاکمیت اقتصادی و مالی جهانی و اصلاح جامع معماری مالی جهانی برای بهتر شنیده شدن صدای کشورهای در حال توسعه برای مشارکت موثرتر، فراگیر، معتبرتر، پاسخگوتر و منصفانهتر ضروری است.
فرزین تصریح کرد: نظم پولی و مالی کنونی جهان در اصل بر پایه توافق «برتون وودز» و با شکلگیری بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بسط یافته است؛ اما آنچه واضح است خواست و اراده سیاسی کشورهای غربی به طور عام و آمریکا به طور خاص در این نهادها بروز و ظهور داشته است. علاوه بر این، صندوق بینالمللی پول واجد ظرفیت کافی وامدهی نیست و با ظرفیت موجود از عهده بحران های مالی جهانی بر نمی آید.
رئیسکل بانک مرکزی در ادامه افزود: توجه به این نکته ضروری است که اعضای جدید بریکس بتوانند از شرایط عضویت و همکاری در ترتیبات ذخیره احتیاطی (CRA) و بانک توسعه جدید (NDB) بهرهمند گردد. با توجه به جایگاه مناسب بانک توسعه جدید در بسیج منابع برای پروژههای زیرساختی و توسعه پایدار کشورهای بریکس و سایر اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه، طی چند سال گذشته، حمایت بیشتر اعضاء برای تسهیل و تسریع روند عضویت ایران که در حال طی فرایند عضویت می باشد مورد درخواست میباشد.
فرزین همچنین در رابطه با ابتکار پرداخت فرامرزی بریکس(BCBPI) و پایاپای بریکس(BRICS Clear) و اینکه نمود عملیاتی نمودن تعهدات قبلی رهبران بریکس مبنی بر ارائه راه حلهای عملی برای بهبود سیستم پولی و مالی بین المللی میباشد گفت: انتظار میرود راهکارهای عملیاتی در زمینه پرداخت بریکس با مرتفع نمودن انحصار موجود در سازکارهای پرداخت فعلی، در نهایت عدالت، استقلال و انعطاف پذیری را در یک اکوسیستم رقابتی و عادلانه فراهم نماید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود