معاون رئیسجمهوری: اختلاف قیمت انرژی در ایران با سایر کشورها قابلتوجیه نیست
معاون پارلمانی رئیسجمهوری با بیان اینکه یارانه پنهان انرژی کشورمان ۱۲۷ میلیارد دلار در سال است، گفت: اختلاف قیمت انرژی در ایران و دنیا قابل توجیه نیست.

به گزارش اکوایران، شهرام دبیری در جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» بیان کرد که نتوانستهایم هزینههای انرژی را به حدی برسانیم که با سایر کشورهای جهان قابل مقایسه باشد. در حال حاضر، با مشکلاتی مواجه هستیم و نباید انتظار داشته باشیم که این مسائل در مدت زمان کوتاهی حل شوند.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری در ادامه گفت: رئیسجمهوری بر تأمین انرژی صنایع تأکید داشته و امروز جلسهای با چند سرمایهگذار برگزار شد که قصد داشتند در پروژه نیروگاه خورشیدی ۱۵ هزار مگاواتی سرمایهگذاری کنند. این موضوع به رئیسکل بانک مرکزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت ارجاع شد تا موانع آن برطرف شود.
دبیری با اشاره به پیگیریها برای کاهش ناترازی انرژی افزود: در حال اجرای برنامههایی کوتاهمدت و بلندمدت برای حل مشکل ناترازی انرژی هستیم و امید داریم که در سال آینده این مشکل کاهش یابد. یارانه پنهان انرژی در کشور حدود ۱۲۷ میلیارد دلار در سال است و اختلاف قیمت انرژی در ایران با سایر کشورهای جهان قابل توجیه نیست.
او با بیان اینکه دولت در پی کاهش نقش خود در بخشهای اقتصادی است، تصریح کرد: دولت باید سیاستگذاری و نظارت کند، اما متأسفانه با وجود شرکتهای دولتی ناکارآمد، در حال تلاش برای واگذاری آنها به بخش خصوصی هستیم.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری همچنین از کاهش فرآیندهای اداری در صدور مجوزها خبر داد و گفت: ما در حال تلاش برای کاهش مراحل اداری صدور مجوزها به حداقل ممکن هستیم. در کشورهای دیگر، صدور مجوزها به راحتی انجام میشود اما نظارتها بسیار دقیق است. در ایران برعکس، صدور مجوزها پیچیده و نظارتها کمتر است.
یارانه سوختهای فسیلی در ایران
از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲، ایران حداقل ۷۵ میلیارد دلار یارانه به سوختهای فسیلی اختصاص داده که حدود ۶۰ درصد از آن بهصورت یارانه پنهان بوده است. در حالیکه میانگین یارانه سوختهای فسیلی در سطح جهانی در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است.
مقدار یارانه سوختهای فسیلی در جهان در سال ۲۰۲۲ به بیشترین میزان خود رسید و مجموعاً ۱۶۲ میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار به قیمتهای ثابت سال ۲۰۲۱ به چهار نوع حامل انرژی تخصیص داده شد. از این مقدار، حدود ۶۳ میلیارد دلار یارانه آشکار و ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه پنهان بوده است.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند که سطح یارانه سوختهای فسیلی، نه تنها در ایران، بلکه در سطح جهانی در کوتاهمدت کاهش خواهد یافت. این تغییر به دلیل توقف سیاستهای حمایتی از قیمت حاملهای انرژی و کاهش قیمتهای جهانی است.
با این حال، انتظار میرود که مقدار این یارانهها دوباره افزایش یابد و پیشبینی میشود که کل یارانههای تخصیص داده شده به سوختهای فسیلی در سال ۲۰۳۰ به ۸.۲ تریلیون دلار برسد. به گفته صندوق بینالمللی پول، این افزایش به دلیل رشد سهم بازارهای نوظهور در مصرف سوخت خواهد بود.
پیشبینی میشود که یارانه سوختهای فسیلی ایران پس از یک روند نزولی، از سال ۲۰۳۰ به حدود ۱۵۶ میلیارد دلار برسد که در این میان ۳۱ میلیارد دلار یارانه آشکار و ۱۲۵ میلیارد دلار یارانه پنهان خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود