رقابت جدی ایران و قطر در پارس جنوبی؛ تهران، دوحه را پشت سر گذاشت
رئیس عملیات مخازن مشترک مجتمع گاز پارس جنوبی گفت که برداشت گاز ایران از پارس جنوبی از قطر بیشتر است.

به گزارش اکوایران، مسعود زنگنه، رئیس عملیات مخازن مشترک مجتمع گاز پارس جنوبی، در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از این مجتمع اعلام کرد که روزانه ۵۸۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین از ۱۳ پالایشگاه گازی پارسجنوبی به خطوط سراسری گاز کشور تزریق میشود.
او افزود که هشت مخزن متمرکز در پارس جنوبی ظرفیت ذخیرهسازی ۶۴۰ هزار مترمکعب (معادل چهار میلیون بشکه) میعانات گازی را دارند.
زنگنه همچنین گفت که روزانه ۴۵۰ هزار بشکه میعانات گازی به پالایشگاه خلیج فارس و ۱۲۰ هزار بشکه به پتروشیمی نوری ارسال میشود.
او با اشاره به اینکه ۷۰ درصد بنزین کشور در پالایشگاه ستاره خلیجفارس تولید میشود، تأکید کرد که تأسیسات ذخیرهسازی میعانات گازی در پارسجنوبی مجهز به ایستگاههای اندازهگیری برای ارزیابی کمیت و کیفیت میعانات است.
او در ادامه افزود که اتصال تأسیسات ذخیرهسازی به گویهای شناور برای صادرات در حال انجام است و طرحهای توسعهای کوتاهمدت این تأسیسات بهزودی به نتیجه خواهد رسید. همچنین، طرحهای بلندمدت تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل خواهند شد و شرایط ذخیرهسازی میعانات گازی در منطقه عسلویه بهبود خواهد یافت.
زنگنه همچنین به طول ۱۰۰ کیلومتری پالایشگاههای گازی در پارس جنوبی اشاره کرد که در دو سایت ۱ و ۲ مدیریت میشود.
ایران در پارسجنوبی از قطر پیشی گرفت
رقابت بین ایران و قطر در برداشت از میدان گازی پارس جنوبی از همان ابتدا آغاز شد؛ قطر که سریعتر از ایران تولید را آغاز کرد، تا سالها در برداشت گاز پیشتاز بود، اما ایران توانسته در سالهای اخیر به ویژه پس از توسعه پالایشگاهها، از این کشور پیشی بگیرد.
طبق گزارشهای منتشر شده، ایران در سال ۱۴۰۳، روزانه ۷۱۰ میلیون مترمکعب گاز از پارسجنوبی برداشت میکند، در حالی که قطر برداشت روزانه ۶۴۰ میلیون مترمکعب دارد. تولید تجمعی قطر تا پایان ۲۰۲۳ به ۳ هزار میلیارد مترمکعب و تولید ایران به ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد مترمکعب رسیده است.
سهم ایران از این میدان ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع، و سهم قطر ۶ هزار کیلومتر مربع است. با این حال، طی هفت سال گذشته ایران در برداشت گاز از قطر پیشی گرفته است. هرچند قطر در 2 سال اخیر با امضای قراردادهای مهم با شرکتهای نفتی بزرگ، همچنان به توسعه برداشت از این میدان ادامه داده است.
این کشور با هدف افزایش ظرفیت صادرات LNG از ۷۷ میلیون تن به ۱۲۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۶، قراردادهایی به ارزش ۲۹ میلیارد دلار امضا کرده و پیشبینی میشود که تا ۲۰۳۰ به ۱۴۲ میلیون تن در سال برسد.
با این حال، در ایران به دلیل جمعیت بالا و سیاستهای گازرسانی داخلی، گاز طبیعی بیشتر برای تأمین نیازهای داخلی و توسعه صنایع مختلف مصرف میشود و این در حالی است که قطر به طور عمده از این منابع برای صادرات بهره میبرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود