نیترات هندوانه ایرانی در روسیه؛ واقعیت یا جوسازی رسانهای؟
انتشار یک فیلم کوتاه در فضای مجازی درباره آلودگی هندوانه های صادراتی به نیترات، بار دیگر به گمانه زنی ها درباره کیفیت محصولات کشاورزی که در داخل مصرف یا صادر می شود، دامن زد و کاربران نسبت سلامت محصولات کشاورزی ابراز نگرانی کردند

به گزارش اکوایران، باقی ماندن سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی ایران طی سالهای اخیر به یکی از دغدغههای جدی مصرفکنندگان داخلی و بازارهای صادراتی بدل شده است. بازگشت برخی محمولههای صادراتی به دلیل عدم انطباق با استانداردها، زنگ خطر کاهش اعتبار جهانی محصولات ایرانی را به صدا درآورده است.
کارشناسان علت اصلی این آلودگیها را در استفاده بیرویه از سموم، توزیع بدون نظارت کودهای یارانهای و نفوذ فاضلاب صنعتی به اراضی کشاورزی میدانند. بسیاری از کشاورزان نیز به دلیل ناآگاهی یا دسترسی آسان، از سموم ثبتنشده یا دوزهای غیرمجاز استفاده میکنند.
افزایش صادرات، نیازمند نظارت دقیقتر
در حالی که صادرات محصولات کشاورزی ایران در سال گذشته بیش از ۳۵ درصد رشد داشته، ضرورت پایش کیفی و هماهنگی بیننهادی بیشتر از گذشته احساس میشود. نهادهایی چون وزارت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد باید برای صدور گواهیهای سلامت و قرنطینه، هماهنگتر عمل کنند.
حاشیهسازی درباره هندوانههای صادراتی
انتشار ویدیویی در فضای مجازی درباره وجود نیترات بالا در هندوانههای صادراتی ایران به روسیه، موجی از نگرانی ایجاد کرد. این فیلم ادعا میکرد میزان نیترات موجود در هندوانهها پنج برابر حد مجاز است.
با این حال، هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، اعلام کرد که هیچ ممنوعیتی برای واردات هندوانه از ایران به روسیه وضع نشده و صادرات همچنان ادامه دارد.
سازمان ملی استاندارد با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که تست استفادهشده در ویدیو از نوع Rapid Test بوده که فاقد دقت علمی و اعتبار قانونی است. این سازمان تأکید کرد که فقط شش محصول کشاورزی مشمول استاندارد اجباریاند و مردم نباید به شایعات فضای مجازی توجه کنند.
به گفته حسین اصغری، مدیرکل سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، هندوانههای ایرانی مطابق با استانداردهای سختگیرانه روسیه تولید میشوند. بر اساس بررسی ۴۳۳ نمونه، میانگین نیترات در هندوانههای ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم در کیلوگرم است؛ در حالی که حد مجاز ۶۰ میلیگرم است.
صدرالدین نیاورانی، عضو هیئترئیسه اتحادیه صادرکنندگان میوه، انتشار این ویدیو را فاقد سند معتبر و احتمالاً با هدف جوسازی رسانهای عنوان کرد. به گفته او، اگر چنین ادعایی صحت داشت، باید در گزارشهای رسمی قرنطینه و گمرک ایران یا روسیه منعکس میشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
جدول قطعی برق در تهران و البرز اعلام شد
-
بیانیه مهم چین و روسیه درباره برنامه هستهای ایران/ عزم پکن و مسکو برای ایفای نقش فعال
-
جزئیات توافق یمن و آمریکا به روایت وزارت خارجه عمان/ تصمیم نتانیاهو پس از توافق میان صنعا و واشنگتن
-
چرخش کشورهای خلیج فارس در قبال مذاکرات ایران و آمریکا
-
خبر خوش وزیر کار؛ جزئیات افزایش حقوق جدید کارگران و کارمندان بهزودی اعلام میشود
-
اتفاق عجیب پژو ۲۰۷ در بازار خودرو
-
شمخانی از شرط ایران برای توافق با آمریکا پرده برداشت
-
ورود ترامپ به دعوای خلیج فارس
-
اظهارات ترامپ درباره ایران/ توافق با ایران بسیار ساده است