تاکید گروسی بر اهمیت مذاکرات ایران و آمریکا / شایعه حضور مدیرکل آژانس در محل گفتوگو تکذیب شد
اکوایران: دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجیگری عمان در رم در حال برگزاری است. گروسی نیز که در رم حضور دارد، این گفتوگوها را فرصتی مهم و دشوار خواند و بر نقش آژانس در هرگونه توافق احتمالی تأکید کرد.

به گزارش اکوایران، یک منبع نزدیک به هیات مذاکرهکننده ایرانی در رم اخبار منتشر شده در مورد ارتباط سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به رم با گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا را رد کرد.
به گزارش ایسنا، این منبع در گفتوگو با رسانه ایسنا ادامه داد: مدیرکل آژانس هفته قبل در تهران بود و گفتگوهای مفصلی با مقامهای ذیصلاح کشورمان داشت، و برنامهای برای دیدار وی با هیات نمایندگی ایران در رم وجود ندارد.
به گفته او هیچ طرف دیگری به غیر از هیاتهای نمایندگی ایران و آمریکا و عمان در محل مذاکرات حضور ندارد.
اکوایران: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، همزمان با دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، با وزیر خارجه ایتالیا دیدار کرد. این مذاکرات با میانجیگری عمان در جریان است؛ در حالی که برخی رسانهها از اخباری درباره مذاکرات مستقیم خبر دادهاند، این خبر توسط سخنگوی وزارت امور خارجه رد شد.
آینده برنامه هستهای ایران در کانون توجه
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی 28 فروردین به تهران سفر و با وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار و رایزنی کرده بود. او ضمن استقبال از گفتگوهای غیرمستقیم ایران- آمریکا، آمادگی آژانس را برای هرگونه مساعدت در این زمینه وفق مسئولیتها و اختیارات قانونی این نهاد طبق اساسنامه آژانس اعلام کرده بود.
اکوایران: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پس از دیدار با محمد اسلامی و بازدید از دستاوردهای هستهای ایران، از مذاکرات حیاتی برای حل اختلافات با تهران و حمایت از گفتوگوهای ایران و آمریکا خبر داد. او بر نقش آژانس در راستیآزمایی و تسهیل توافق صلحآمیز هستهای تأکید کرد.
گروسی مذاکره ایران-آمریکا فرصتی تازه است
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان سفر به رم همزمان با آغاز دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا در ایتالیا در گفتوگویی بیان کرد: ایتالیا نقش مهمی در عرصه جهانی پیدا کرده که بیش از پیش پررنگتر میشود.
به گزارش ایسنا، گروسی در گفتوگویی با شبکه تیجی۱ گفت: روند مذاکرات میان ایران و آمریکا آغاز شده است. این امر اکنون فرصت تازهای ایجاد کرده است. مسیر آسانی نخواهد بود.
مدیرکل آژانس در بخش دیگری از این گفتوگو بر نقش مهم آژانس در اجرایی کردن هرگونه توافق احتمالی در این زمینه تاکید کرد.
دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
این گفتوگوها ظهر امروز -30 فروردین- به میانجیگری مسقط در یکی از مکانهای دیپلماتیک عمان در ایتالیا آغاز شده است.
این دوره از مذاکرات ایران و آمریکا همچون دور قبلی که ۲۳ فروردین در مسقط برگزار شد، به صورت غیرمستقیم و به صورت مکتوب و شفاهی با میانجیگری وزیر خارجه عمان برگزار میشود.
طبق اعلام مقامهای ایران، موضوعات فراهستهای از جمله توانمندیهای دفاعی و مسائل منطقهای موضوع گفتوگوها نبوده و نخواهد بود.
برچیدن زیرساختها و توانمندیهای هستهای ایران نیز به هیچ عنوان موضوع گفتوگو نخواهد بود. در دور دوم گفتوگوها تلاش خواهد شد در مورد چارچوب کلی مذاکرات بحث و گفتوگو شود.
همچون دور اول این مذاکرات ریاست هیات ایران در این دور از مذاکرات بر عهده سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و ریاست هیات آمریکایی برعهده استیو ویتکاف، مذاکره کننده ارشد آمریکایی خواهد بود.
مجید تختروانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه، کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالملل وزارت خارجه، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه و بهزاد صابری، مشاور وزیر خارجه از جمله کسانی هستند که عراقچی را مانند دوره قبل در این دوره از مذاکرات همراهی میکنند.
اکوایران: وزیر امور خارجه برای شرکت در دومین دور گفتوگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا به رم سفر کرد و تعدادی از مسئولان این وزارتخانه، عراقچی در سفر ایتالیا همراهی کردند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟