شوتیها شناسنامهدار میشوند/ فعالیت شوتیها از قاچاق کالا و انسان تا مواد مخدر
معاون عملیات پلیس پایتخت با اشاره به افزایش ۱۰ برابری توقیف خودروهای شوتی در تهران گفت: تمام خودروهای شوتی نه در حوزه شهر تهران بلکه در کل کشور شناسنامهدار میشود و همه خودروهایی که ارکان آنها از استاندارد خارج شده زیر ذرهبین پلیس قرار دارد.

به گزارش اکوایران، عبدالوهاب حسنوند، معاون عملیات پلیس پایتخت شامگاه چهارشنبه، سوم بهمن 1403، در گفت وگویی تاکید کرد: یک خودروی شوتی به خودرویی اطلاق میشود که ارکان خودروی خود را از استاندارد خارج کرده و بار قاچاق کالا و انسان جابهجا میکند.
به گزارش ایرنا، به گفته او، برابر تبصره هفت ماده ۲۰ قانون مجازات کالا و قاچاق برای بار اول خودروی شوتی توقیف شده و پلیس به صاحب آن متذکر میدهد.
او با اشاره به اینکه باید ارکان خودرو به حالت استاندارد اولیه برگردد، افزود: البته برای بار دوم خودرو مصادره میشود و برخی از رانندگان به دلیل عدم آگاهی به این مولفه همچنان به این موضوع اهمیت نمیدهند، البته باید بدانند که خودروی آنها پس از مرحله اول توقیف شده و عین همان یا برابر خودرو هم جریمه میشود.
توقیف ۱۰ برابری با خودروهای شوتی در سال جاری
او اضافه کرد: کالای قاچاق از مسیرهای مرزی اتفاق میافتد، در مجموع قاچاق از مجاری مرز وارد کشور میشود و شوتیها این مسیر فرایند عبور را از کشور و به تهران طی میکنند.
سردار حسنوند ادامه داد: فعالیت خودروهای شوتی مولفههای مختلفی دارد، کالای قاچاق هم شامل پوشاک، لوازم آرایشی و برقی است و یک موضوع هم بحث قاچاق انسان داریم اتباع با ملیتهای مختلفی بوده که با این اقدام برخورد جدی شده است. همچنین برخی شوتیها قاچاق موادمخدر و مشروبات الکی داشتهاند و برخوردهای زیادی با آنها صورت گرفته است.
میزان قاچاق در کشور
اما در سال جاری حجم قاچاق در کشور به چه میزان بوده است؟ مرکز پژوهشهای مجلس در آماری که در آبان ماه منتشر کرده بود، خبر داده که «حجم اقتصاد غیررسمی در سال جاری به حدود 32 میلیارد دلار رسیده است». این در حالی است که آخرین بار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 1399 برآوردی از میزان قاچاق داده بود و از آن به بعد، بدون گزارش رسمی فقط به اعلام اعداد در اظهارنظرها بسنده شد.
به گزارش روزنامه اعتماد، برآوردها حاکی از این است که در سال 95 میزان قاچاق چیزی حدود 12.6 میلیارد دلار بوده و در واقع به کمترین سطح خود طی دهه اخیر رسیده بود.
دی ماه 1401، مصطفی پورکاظمشایسته، معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته بود که «حجم قاچاق کالای ورودی و خروجی کشور حدود 20 میلیارد دلار کالایی بوده که 6 میلیارد دلار آن قاچاق خروجی و 14 میلیارد دلار آن قاچاق ورودی به کشور است».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟