روایت سه ساله از رانت ارزی؛ بخش کشاورزی در صدر
اکوایران: بررسیها نشان میدهد از فروردین سال ۹۷ تا فروردین سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳ میلیارد یورو ارز تخصیصی به بخش «کشاورزی و دامپروری» در شهر تهران داده شده است.

به گزارش اکوایران، همانطور که در گزارشهای قبلی بررسی شد، در مدت زمان ۳ سالهای که ارز ترجیحی ۴۲۰۰ وجود داشت، یعنی از فروردین سال ۹۷ تا فروردین سال ۱۴۰۰، حدود ۷۶۰ هزار میلیارد تومان رانت ارزی در کشور توزیع شده است که بیش از ۶۱ درصد آن در شهر تهران بوده است.
در این گزارش به بررسی جزئیتر این رانت در شهر تهران پرداخته خواهد شد. در بررسیهای آماری صورت گرفته مشخص شده است که این ارز بین ۵ هزار و ۲۰۶ شرکت در تهران توزیع شده که میتوان آنها را در ۶۰ حوزه فعالیت مختلف طبقهبندی کرد.
به این ترتیب میتوان گفت در طول این سه سال هر حوزه فعالیت در شهر تهران چه میزان ارز تخصیصی دریافت کرده است. همچنین باید عنوان کرد که ارز تخصیصی مذکور شامل ارز نیمایی و ارز ترجیحی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی است.
بررسی دادههای بانک مرکزی نشان میدهد که در سالهای 97 تا 1400 مبلغ رانتی که به واسطه تخصیص ارز 4 هزار و ۲۰۰ تومانی و نیمایی در تهران توزیع شده چیزی حدود ۱۲۰ تا ۷22 هزار میلیارد تومان است. این ارقام چطور حاصل شده و سهم هر شرکت تهرانی از آن چقدر بوده است؟
به جهت بررسی بهتر حوزه فعالیتهای مختلف، آنها را به تفکیک میزان ارز دریافتی دستهبندی کردهایم و در این گزارش به حوزه فعالیتهایی پرداخته خواهد شد که در شهر تهران بیش از ۳ میلیارد یورو ارز تخصیصی دریافت کردهاند.
بیشترین ارز تخصیصی در اختیار بخش کشاورزی
بررسی آمار میزان ارز تخصیصی به حوزه فعالیتهای مختلف در شهر تهران نشان میدهد ۶ حوزه فعالیت بیش از سه میلیارد یورو ارز تخصیصی دریافت کردهاند که در میان آنها بخش «کشاورزی و دامپروری» بیشترین میزان ارز را در طول این سه سال دریافت کرده است. با توجه به آمارها در این مدت بخش «کشاورزی و دامپروری» بیش از ۱۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو ارز دریافت کرده است. علت این اتفاق را نیز میتوان در اهمیت نهادههای دامی و کشاورزی در کشور جستوجو کرد.
با اختلاف زیادی از بخش «کشاورزی و دامپروری» در جایگاه بعدی بخش «بازرگانی دارو و تجهیزات پزشکی و لوازم الکترونیک» قرار دارد که حدود ۶ میلیارد یورو ارز تخصیصی دریافت کرده است.
پس از آن بخش «صنایع غذایی» ۴ میلیارد و ۴۴۰ میلیون یورو، بخش «صنعت خودرو» و «صنعت داروسازی» هر کدام ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو و در نهایت بخش «صنعت ساختمان» ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو ارز تخصیصی دریافت کردهاند.
اکوایران: بررسیها نشان میدهد از فروردین ۹۷ تا فروردین ۱۴۰۰، حدود ۷۶۰ هزار میلیارد تومان رانت حاصل از ارز ترجیحی و نیمایی به شرکتها در سراسر کشور داده شده است.
برای درک بهتر این عدد میتوان آن را با هزینه ساخت یک استادیوم فوتبال استاندارد مقایسه کرد. به طور مثال یک استادیوم در سطح استاندارد لیگ برتر انگلستان حدود ۱.۵ میلیارد یورو هزینه دارد. یعنی در این مدت میشد با ارز تخصیصی به بخش «کشاورزی و دامپروری» در شهر تهران، ۲۶ استادیوم فوتبال با این کیفیت در کشور ایجاد کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود