کدام پالایشگاهها از فرمول قیمتگذاری بنزین زیان بیشتری دیدند؟
یک کارشناس بازار سرمایه میگوید: در سال ۱۴۰۱، با توجه به تحولات سیاسی و بحران اوکراین و روسیه، حاشیه سود پالایشیها به طور قابل توجهی افزایش یافت و از ۱۰ دلار به نزدیک ۴۰ دلار رسید. این افزایش باعث شد که سود پالایشیها به حدود چهار و نیم میلیارد دلار برسد. دولت به عنوان بزرگترین مشتری پالایشیها، در این سال به دلیل افزایش سود، بدهکار شد و در سال ۱۴۰۲ فرمول جدیدی برای قیمتگذاری ارائه داد.
فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه میگوید: در این فرمول، مبنای قیمتگذاری بنزین از سنگاپور به فوب خلیج فارس تغییر یافت و همچنین اوکتان مبنای قیمتگذاری از ۹۱ به ۹۵ تغییر کرد که برای اوکتانهای پایینتر جریمه تعیین شد. این تغییرات به کاهش قیمت فروش پالایشیها منجر شد و بنزین به عنوان هدف اصلی این تغییرات شناخته شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس که بیشترین تولید بنزین را دارد، بیشترین آسیب را از این مصوبه دید. همچنین پالایشگاههای شیراز و لاوان که بنزین اکتان ۸۷ تولید میکنند، به دلیل تغییر مبنای اوکتان به ۹۵، با کاهش اسپرد مواجه شدند. در مقابل، پالایشگاههایی مانند شبریز و شپنا که بنزین با کیفیت بالاتر تولید میکنند، آسیب کمتری از این تغییرات متحمل شدند.
نسخه کامل در سایت اکوایران
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد