به گزارش اکوایران، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به مسئولیت همه طرف‌های دخیل در این درگیری‌ها برای کمک به بازگشت آرامش، از آن‌ها دعوت کرد با مبنا قراردادن مصالح و منافع کلان مردم لیبی، مسیر گفت‌وگو و تعامل را برای حل اختلافات در پیش گرفته و اجازه سوء استفاده و مداخلات مخرب خارجی را در تحولات لیبی ندهند.

به گزارش ایرنا، بقائی همچنین با خانواده‌های قربانیان و مجروحان این حوادث ابراز همدردی کرد.

وضعیت در لیبی چگونه است؟

به گزارش دویچه‌وِله، لیبی از زمان سرنگونی معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ با ناپایداری سیاسی و امنیتی مواجه بوده است. کشور به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شده و گروه‌های مسلح متعددی برای کنترل منابع اقتصادی، به‌ویژه نفت، رقابت می‌کنند. تلاش‌ها برای برگزاری انتخابات و ایجاد وحدت ملی، از جمله توافقنامه‌های ۲۰۲۰، موفقیت محدودی داشته‌اند. گزارش‌ها نشان می‌دهد که از اوت ۲۰۲۴، نگرانی‌هایی درباره احتمال جنگ داخلی جدید وجود داشته است.

درگیری‌ها از شب ۱۲ ماه می ۲۰۲۵ در طرابلس آغاز شد، پس از ترور عبدالغنی الکیکلی، معروف به غنیوه، رهبر دستگاه پشتیبانی ثبات (SSA)، یکی از گروه‌های مسلح قدرتمند در پایتخت. الکیکلی در جریان درگیری با تیپ ۴۴۴، که به دولت وحدت ملی (GNU) وابسته است، کشته شد.

به گزارش الجزیره، دست‌کم ۶ نفر کشته شده‌اند که این تعداد توسط مرکز پزشکی اورژانس و پشتیبانی لیبی تایید شده است. همچنین پروازها و مدارس تعطیل شده‌اند.

واکنش‌ها به درگیری در لیبی و تلاش برای کاهش تنش

به گزارش سی‌ان‌ان، مأموریت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی (UNSMIL) نگرانی عمیق خود را از خشونت در مناطق پرجمعیت ابراز کرده و خواستار آتش‌بس فوری شده است. UNSMIL همچنین یادآوری کرده که حملات به غیرنظامیان ممکن است جنایت جنگی محسوب شود.

دولت وحدت ملی لیبی در ۱۴ مه ۲۰۲۵ آتش‌بس را اعلام کرد و وزارت دفاع اعلام کرد که واحدهای بی‌طرف برای حفظ آرامش مستقر شده‌اند. این اقدام بخشی از تلاش‌ها برای حفاظت از غیرنظامیان و جلوگیری از تشدید درگیری‌ها بوده است.