چگونگی زیست جدید در جزایر سهگانه
اکوایران: موضوع مالکیت ایران بر جزایر سهگانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک یکی از مسائل حساس ژئوپلیتیکی در منطقه خلیج فارس است. این سه جزیره از نظر استراتژیک، اقتصادی و تاریخی اهمیت بسیاری دارند. مالکیت ایران بر این جزایر ریشههای تاریخی و حقوقی دارد، اما همواره محل ادعاهای واهی امارات متحده عربی بوده است.
به گزارش اکوایران، حسین سلیمی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس انجمن علوم سیاسی ایران در همایش همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سهگانه و تقویت وفاق با همسایگان» اظهار کرد: ما در جهانی زندگی می کنیم که مفهوم حاکمیت در آن دگرگون شده است. همچنان حاکمیت بر کنترل مرزها وجود دارد اما شیوه و نحوه اعمال آن دگرگون شده است. در نتیجه اگر درباره حاکمیت جزایر سه گانه صحبت می کنیم تنها نباید استدلال حقوقی برای ما مهم باشد بلکه باید دید چطور می توان در این سه جزیره گونه ای از زیست جدید و خیر عمومی را پدید آورد.
او افزود: یک پرسش جدی مطرح است که چطور یک کشور کوچکی مانند امارات که به لحاظ حقوقی و سیاسی هیچ حقی را نمی تواند برای خود قائل شود، چگونه بسیاری از کنشگران بین المللی را با خود همراه کرده است؟ اماراتی ها در زنجیره اقتصادی جهان نقش فعال داشته و توانسته اند حیات خود را با منافع دیگران و نظام جهانی پیوند بزنند. درنتیجه باید دید ما چطور می توانیم به این جایگاه دست پیدا کنیم.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
آغاز روند استیضاح وزیر راه؛ 41 نماینده این طرح را امضا کردند