رابطه کنونی ایران و روسیه ماندگار است؟
روابط مسکو و تهران طی سالهای اخیر در چند حوزه شاهد پیشرفت و افزایش همکاریها بوده است؛ از حوزه سوریه گرفته تا اوکراین و سپس غزه. اما آیا این بهبود و افزایش روابط، ماندگار است؟
حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر مهمان در بنیاد علم و سیاست آلمان میگوید:« روابط روسیه با ایران مشخصا از زمان آغاز جنگ اوکراین وارد یک تحول کیفی شده است و مهمترین شاخصه این تحول کیفی این است که رابطهای که تا حد زیادی یک سویه بود و بویژه در حوزههای نظامی و امنیتی، ایران برای همکاری و جلب حمایت به روسیه چشم داشت امروز به یک رابطه دوسویه تبدیل شده است.»
وی جنبه دوم روابط را به مناسبات اقتصادی کشورهای تحریمی مرتبط دانست و گفت که در این رابطه یک مزیت ژئوپلتیکی که ایران دارد بحث دسترسی است که برای مسیرهای تجاری به روسیه میدهد و به همین خاطر است که بعد از ۲۰ سال ما میبینیم که موضوع کریدور شمال-جنوب به صورت جدی از جانب روسها دنبال میشود.
این کارشناس معتقد است که اگر جنگ اوکراین پایان پیدا کند چون جنبه نظامی-امنیتی در روابط ایران و روسیه غلبه داشته انتظار میرود اهمیت ایران برای روسیه تاحدی کاهش پیدا کند و میل به روابطش با کشورهای عربی بیشتر شود. این مسئله، چشمانداز بلندمدت روابط را میتواند با چالش مواجه کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد