به گزارش اکوایران، در این نشست طرفین بر گسترش همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، هوشمندسازی صنایع، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و آموزش نیروی انسانی تأکید کردند.

هاشمی در این دیدار، جمهوری خلق چین را «شریک و متحدی راهبردی» برای جمهوری اسلامی ایران توصیف و با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در کازان روسیه، بر اهمیت تقویت روابط دو جانبه تأکید کرد.

او با اشاره به سند همکاری‌های راهبردی 25 ساله ایران و چین، ابراز امیدواری کرد: با نگاهی نو و هدفمند به این توافقات، مسیر اجرای عملیاتی آن به‌ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تسریع شود.

بنا به گزارش تسنیم، تبادل تجربیات در زمینه دولت الکترونیکی و خدمات هوشمند و نیز همکاری‌های آموزشی و تربیت نیروی انسانی متخصص نیز از دیگر موضوعاتی بود که از سوی وزیر ارتباطات ایران مطرح و مورد تأکید قرار گرفت.

اعلام آمادگی وزیر چین برای همکاری در راستای سند راهبردی 25 ساله

«لی لیچنگ»، وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین نیز در این دیدار، با تأکید بر روابط تاریخی و دوستانه میان دو کشور، ایران را یکی از شرکای مهم منطقه‌ای پکن خواند و خواستار گسترش همکاری‌های عملیاتی در حوزه‌های فناورانه شد.

او با اشاره به ظرفیت‌ ایران در زمینه فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و زیرساخت‌های ارتباطی، بر آمادگی چین برای تعمیق همکاری‌های دوجانبه و اجرای مفاد سند همکاری‌های راهبردی 25 ساله تأکید کرد.

او افزود: «توسعه همکاری‌های فناورانه نه‌تنها به منافع ملی دو کشور کمک می‌کند، بلکه نقش مؤثری در ارتقای تعاملات فناورانه منطقه‌ای خواهد داشت.»

توافق‌نامه راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین

توافق‌نامه راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین، نخستین‌بار در سال ۱۳۹۴ هم‌زمان با سفر رئیس‌جمهور چین به تهران مطرح شد. پس از سه سال مذاکره داخلی در ایران، پیش‌نویس نهایی آن در سال ۱۳۹۷ در سفر رئیس وقت مجلس، علی لاریجانی، به پکن نهایی شد.

این پیش‌نویس در سال ۱۳۹۸ توسط محمدجواد ظریف، وزیر وقت امور خارجه، به چین ارائه شد.

پس از تبادل نظر میان دو کشور، نسخه نهایی سند آماده شد و سرانجام روز هفتم فروردین ۱۴۰۰، وزرای خارجه ایران و چین آن را امضا کردند.