به گزارش اکوایران، سخنگوی کرملین با ارزیابی مثبت نتایج کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه که اخیرا به میزبانی مسکو برگزار شد، گفت: توسعه مناسبات مسکو- تهران بُرد - بُرد است.

دیمیتری پسکوف گفت: ما نتایج کار کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور را مثبت ارزیابی می‌کنیم. ما روابط با ایران را مبتنی بر مشارکت و سودمند برای هر دو طرف می‌دانیم. حجم فعلی گردش مالی تجاری دو کشور به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های دو کشور نیست.

هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه پیش از این با حضور محسن پاک نژاد وزیر نفت و سرگئی تسویلیف وزیر انرژی روسیه در مسکو برگزار شد.

طرفین در پایان این نشست، سند نهایی این کمیسیون در راستای توسعه همکاریهای دو کشور به ویژه در عرصه اقتصادی را امضا کردند.

وزیر نفت در نشست پایانی این کمیسیون از توافق ایران و روسیه برای تقویت همکاری در حوزه بالادستی صنعت نفت و توسعه میادین نفت و گاز سخن گفت و افزود: تهران و مسکو به دنبال شتاب‌بخشی به اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری با گازپروم و نهایی‌سازی آنها هستند.

ساخت واحد نیروگاه اتمی جدید در ایران توسط روسیه، تقویت همکاری در حوزه صنعت پتروشیمی و سوآپ فرآورده‌های نفتی و تعامل سازنده با شرکت‌های روسی برای توسعه میادین نفت طبق قراردادهای موجود از دیگر مباحث مطرح شده از سوی پاک‌نژاد بود.

پاک‌نژاد همچنین از اراده دو کشور برای فعال کردن کریدور بین المللی شمال جنوب با استفاده از ظرفیت موجود و تکمیل راه آهن رشت آستارا به عنوان حلقه مفقوده این کریدور که در ایران به مطالبه عمومی تبدیل شده است، سخن گفت.

رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه گفت: در رایزنی‌های کارشناسی این کمیسیون که از روز چهارشنبه سوم اردیبهشت در مسکو آغاز شد، همکاری‌ گسترده در حوزه نظام بانکی، تطابق استانداردها با هدف توسعه تجارت و رفع محدودیت‌ها، تقویت مراکز تجاری در دو کشور برای آشنایی تجار و تسهیل تجارت دوجانبه و تقویت همکاری‌ها در حوزه‌های کشاورزی، بهداشت و سلامت و گمرکات نیز مورد توافق قرار گرفت.

وزیر انرژی روسیه و رئیس طرف روسی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی تهران و مسکو نیز اعلام کرد:‌ در سال ۲۰۲۴ میلادی، حجم مبادلات تجاری بین دو کشور ۱۶.۲ درصد افزایش یافت و به ۴.۸ میلیارد دلار رسید.

تسویلیف با تأکید بر اینکه ایران شریکی قابل اعتماد برای مسکو است، گفت: سال ۲۰۲۵ به دنبال امضای معاهده جامع راهبردی در سفر ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ برابر ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به مسکو به سالی نمادین و مهم در مناسبات دوجانبه تبدیل شد.

او افزود: با امضای این معاهده، برای نخستین بار، وضعیت راهبردی روابط ایران و روسیه تثبیت شد.

پوتین به ایران سفر می‌کند

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت عصر روز گذشته نیز در حاشیه بازدید از واحدهای صنعتی منطقه آزاد انزلی با اشاره به گمانه‌زنی‌ها درباره سفر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: موضوع این سفر در حال بررسی است، اما جزئیات آن از جمله زمان و برنامه‌های دقیق، به‌زودی توسط وزارت امور خارجه اعلام خواهد شد.