رهاورد علی(ع) برای انسان هزاره سوم
دنیای امروز شتابی سرسامآور را تجربه میکند، هنوز سه دهه از هزاره سوم سپری نشده است، اما عملا تصور زندگی به شیوه سالهای پایانی هزاره پیشین برای بسیاری از انسانها دشوار و در بسیاری از موارد غیرممکن شده است.
در این فضا افزوده شدن پارامتری همچون هوش مصنوعی به معادلات زندگی بشری، شتاب تحولات را به صورت تصاعدی افزون کرده است. نکته مهم اینکه همه کموبیش اعتراف میکنند که این از نتایج سحر هوش مصنوعی است و هنوز باید منتظر صبح دولت آن باشند. در این فضا به نظر می رسد مفهوم انسان و نوع نگاه به او نیز به سرعت در حال تحول باشد.
در ایام سوگواری امام اول شیعیان قرار داریم، بسیاری علیبن ابیطالب را از جمله کهنالگوهای انسان کامل یا فرزانه در جوامع به ویژه ایران معرفی میکنند. برخی از مورخان و تحلیلگران او را نقطه تلاقی اسطوره و تاریخ و امتزاج اسطورهایترین روایت عدالت و اخلاق درانسانیترین تصویر ممکن ارزیابی میکنند.
در این زمینه مجله تاریخی اکوایران میزبان ناصر مهدوی، فیلسوف، استاد عرفان دانشگاه شهید بهشتی و نویسنده آثاری از جمله «مولانا و حکایت رنج انسان» و «ابراهیم؛ طعم انسانیت» شده است.
مهدوی در این گفتوگو تلاش میکند که تا رهاوردهای متصور از جوهره اندیشه امامعلی(ع) برای انسان تشنه آرامش در هزاره سوم را تبیین کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
محکومیت بحرین به پرداخت خسارت به ایران
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر