اثر فقر بر مغز؛ تفاوت غنی و فقیر در ساختار مغز
تاثیر مشکلات اقتصادی، فقط در کوچکشدن سفره خانوارها نیست. تاثیر کاهش درآمدها، افزایش تورم، افزایش اجارهبها و نداشتن قدرت خرید کافی، فقط همان مصائبی نیست که روزانه خانوادههای زیادی با آن دست و پنجه نرم میکنند و مجبور میشوند تا از مخارج روزانهشان بکاهند.
تمام این مشکلات رویه دیگری هم دارند که روانپزشکان و روانشناسان بارها درباره آن هشدار دادهاند. پژوهشها نشان میدهد که استرس میتواند به جز جدانشدنی افرادی تبدیل شود که با مشکلات اقتصادی روبهرو هستند. استرس مزمن، در نهایت میتواند باعث به خطر انداختن سلامت روان شود.
اما ماجرا فقط به استرس ختم نمیشود؛ محمد قدیری، روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با اکوایران توضیح میدهد که «تکانشی شدن مغز» میتواند از تبعات ماندن در دهکهای پایین جامعه باشد؛ موضوعی که در نهایت باعث میشود تا فرد به جای استفاده از «قشر مغز» از قسمتهای دیگری از مغز برای عملکرد روزانهش استفاده کند.
در این گفتوگو که به زودی از اکوایران منتشر میشود، به این پرسش پاسخ دادیم که ساختار مغز در افرادی که در دهکهای پایین جامعه هستند و وضعیت اقتصاد نامطلوبی را تجربه میکنند چه تفاوتی با دهکهای بالای جامعه دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
محکومیت بحرین به پرداخت خسارت به ایران
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر