فرسودگی شبکه آب و فاضلاب، تهدید قدیمی بافت شهری تهران
فروریزش امامزاده اسماعیل در محدوده منطقه 2 شهرداری تهران که هفته گذشته رخ داد، بار دیگر مساله فرسودگی تجهیزات آب و فاضلاب در کشور را به تیتر یک رسانهها تبدیل کرد. اتفاقی که آسیب جانی در پی نداشت اما باعث شد تا خانههای اطراف محل حادثه تخلیه شوند.
هرچند که متهمان این پدیده عناوین مختلفی داشتند اما کارشناسان یکی از مظنونین جدی را فرسودگی شبکه توزیع آب و فاضلاب دانستند. شبکه توزیع آب در کشور چه وضعیتی دارد؟ آیا فرسودگی گریبان همه شهرها و روستاها را گرفته است؟
علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکین و کاهش هدر رفت آب شرکت مهندسی آبفای کشور معتقد است که فرسودگی شبکه توزیع به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از این عوامل به فرآیند تولید لولهها و نظارت در ساخت و قرارگیری آنها باز میگردد. او در گفتوگو با «اکوایران» توضیح میدهد که متوسط عمر مفید لولهها در ایران ۲۵ سال است که البته برخی از آنها بسیار کمتر و بسیار بیشتر از این عدد هم عمر کردهاند. او همچنین به این پرسش پاسخ داد که سد راه نوسازی و بهسازی سیستم توزیع شبکه آب و فاضلاب شهری کشور چیست.
فرسودگی شبکه توزیع به گواه او باعث هدررفت آب هم میشود، هدررفتی ۱۵ درصدی که به گفته او از دهه هفتاد تاکنون کاهش داشته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد