شروط شکستن کف طلا و ارز
معاملهگران ارزی میگویند در این فضا نمیدانیم قسم باور کنیم یا دم خروس را، در بازار میگویند دلارهای خانگی را بازارساز میخرد، واکنش ترامپ دلار پشت خط را منفی کرد، در چه حالتی کف دلار و طلا در بازار تهران میشکند؟

معاملهگران میگویند رفتار بازار مثل بعد از دور سوم مذاکرات شده و یک سردرگمی در آن نهفته است. این سردرگمی را میشود در روند متفاوت بازار طلا و سکه و بازار ارز دید. بازار طلا و ارز که بعد از دور چهارم مذاکرات که خبر آمد مذاکره ادامهدار است قیمتها با کاهش از سقف دور شدند. اما در روز دوشنبه روند بازارها متفاوت شد؛ ترمز کاهش دلار کشیده شد اما قیمت طلا و سکه به پشتوانه ریزش 100 دلاری انس طلا، به روند نزول خودشان ادامه دادند. قیمت سکه به سمت کف کانال 74 میلیون حرکت کرد و قیمت طلای آبشده هم به مرز حمایت در کانال 28 میلیون رسید.
چرا دلار ترمز کشید و طلا و سکه به کاهششان ادامه دادند؟
بعد از تایید سناریوی دوم در مورد مذاکرات ایران و آمریکا، تصور معاملهگران این بود که قیمتها کفهای حمایتی را حفظ میکند چرا که شکست کف احتیاج به فاند قوی توافق دارد. با این تحلیل پیشبینی معاملهگران این است که نوسان قیمتها ادامهدار است تا خبر قطعی از مذاکرات بیاید.
از منظر تحلیلگران دلیل جدایی بازار طلا و ارز به ریزش قیمت انس طلای جهانی برمیگردد. قیمت انس طلای جهانی که با فاند جنگ تعرفهای هر هفته سقف جدیدی به ثبت میرساند بعد از اعلام مذاکره تعرفهای آمریکا و چین، نزولی شد. در روز دوشنبه خبر توافق تعرفهای آمریکا و چین موجب شد تا قیمت انس طلای جهانی با کاهش 100 دلاری تا کف 3200 دلار پایین بیاید.
در این فضا قیمت طلا و سکه داخل به پشتوانه کاهش انس طلا، نزولی دنبال شدند اما قیمت دلار برگشت. تحلیلگران معتقدند برگشت دلار هم به دلیل ریزش انس طلا است. این دسته تصور میکنند بین طلای جهانی و قیمت دلار داخل یک رابطه الاکلنگی وجود دارد تا قیمت طلا و سکه تعادل داشته باشند.
البته برخی از تحلیلگران هم برگشت قیمت دلار را پولبک میدانند و معتقدند اگر 82 هزار و 800 تومان از دست برود قیمت دلار میتواند همچنان در مسیر نزول قدم بردارد.
در بازار دوشنبه همچنان شاهد یک فضای پرخبر همراه با شایعات بودیم. زمان و مکان دور بعدی مذاکرات برای فعالان بازار مهم بود و در این مورد خبرها هم ضد و نقیض بودند.
درباره نقش این روزهای بازارساز هم یکسری ادعای متناقض در بازار دوشنبه وجود داشت. برخی شایعه راه انداخته بودند که فروشهای خانگی را بازارساز دارد میخرد. اما در مقابل برخی دیگر شایعه کاملا متناقض با این موضوع را دست به دست میکردند. در این شایعه ادعا میشد بازارساز و واسطههایش در حال فروش درهم به خانگی هستند. معاملهگران به طنز میگفتند طبق این شایعات بازارساز سوداگر قهاری است.
ادعاهای ترامپ در پشت خط هم برای بازار مهم بود و به قیمتها رنج منفی داد. ترامپ گفته آنچه درباره ایران در حال وقوع است، بسیار خوب است. ایران نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند و رفتار ایرانیها تا این لحظه معقول بوده است.
در همین حال اخباری مبنی بر اینکه وزارت خزانه داری آمریکا تحریمهای جدیدی مرتبط با جمهوری اسلامی وضع کرده جالب توجه بازار بود.
تحلیلگران معتقدند با توجه به شرایط پیش آمده تحلیل قیمتی در بازار سخت شده، آدم نمیداند قسم روباه را باور کند یا دم خروس را.
اما با توجه به تصور بازار از حفظ کف قیمتی تا خبر جدید قطعی، برخی از تحلیلگران معتقدند آنچیزی که میتواند کف قیمت طلای آبشده را بشکند ریزش انس طلا به سمت 3000 دلار است. اگر این اتفاق بیفتد شکنندگی کف 27 میلیون و 500 هزار تومان برای طلا بالا میرود.
در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات در 83 و 200 تومان شروع به کار کرد و در ادامه نوسان رنجی در نیمه اول کانال 83 هزار تومان داشت. قیمت دلار هرات با نوسان رنج در نهایت در 83 هزار و 200 تومان بسته شد. مرز حمایت دلار هرات 82 هزار و 800 تومان شد که در پشت خط یکشنبه شب نتوانست از دست بدهد. نوسان الاکلنگی انس طلا و قیمت دلار تا حدودی برقرار بود و لحظهای که انس افزایش میداد دلار کاهشی میشد و برعکس.
قیمت دلار تهران در 83 هزار و 100 تومان و زیر دلار هرات آغاز به کار کرد و در نیمه اول که قیمت انس طلا به کف رسید تا 83 هزار و 800 تومان حرکت داشت. در نهایت قیمت دلار تهران با نوسان 550 تومانی در 83 هزار و 650 تومان به کار خودش پایان داد.
قیمت تتر در کانال 82 هزار تومان شروع کرد و در ادامه با نوسان تا میانه 83 هزار تومان بالا رفت اما نتوانست به بالای آن برود و کاهشی شد.
قیمت درهم با گپ منفی 700 تومانی در 22 هزار و 700 تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول با نوسان تا 23 هزار تومان بالا رفت. در نیمه دوم قیمت درهم با کاهش در 22 هزار و 850 تومان بسته شد. حباب دلاری درهم با کاهش به 266 تومان رسید که شکاف بین دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان میدهد.
قیمت سکه در 74 میلیون و 800 هزار تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول با افزایش تا 75 میلیون و 100 هزار تومان بالا رفت. قیمت سکه در نیمه دوم با کاهش به 74 میلیون و 280 هزار تومان رسید. حباب سکه با کاهش یک درصدی به 16 درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه 10 میلیون و 636 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده در کمترین مقدار و کف 28 میلیون شروع به کار کرد و تا میانه کانال 28 میلیون بالا رفت. قیمت طلای آبشده در نیمه دوم با کاهش در پله چهارم کانال 28 میلیون بسته شد. حباب طلای آبشده 168 هزار تومان برآورد میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین واکنش ترامپ به دور چهارم مذاکرات با ایران
-
کشورهای عربی خواهان نزدیکی ایران و آمریکا نیستند
-
ایلان ماسک با تسلا در راه ایران؟
-
اسامی 2 فرد ایرانی و شرکتی که توسط آمریکا تحریم شدند
-
تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران یک روز پس از دور چهارم مذاکرات
-
ایران خودرو، سایپا را مات کرد / رژه تارا جلوی چشمان شاهین
-
معامله با بنسلمان، مذاکره با تهران؛ ترامپ از خاورمیانه چه میخواهد؟
-
آتشی که زیر خاکستر نخواهد ماند؛ چرا آتشبس ترامپ دهلی را غافلگیر کرد؟
-
سریال واکنشها پس از دور چهارم مذاکرات/ تکذیب اهدای فرش نفیس به ویتکاف