به گزارش اکوایران؛ پرونده تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۳ با ثبت رقمی معادل ۱۳۰ میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار بسته شد. از این میزان، ۵۷ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار به صادرات غیرنفتی اختصاص داشته است؛ رقمی که شامل صادرات نفت، برق، خدمات فنی و مهندسی و همچنین صادرات چمدانی نمی‌شود. می‌توان گفت در مدت زمان مورد بررسی «گاز طبیعی مایع‌شده در ظروف با ظرفیت بیش از یک‌هزار سانتی‌متر مکعب»، «پروپان مایع‌شده»، «بوتان مایع‌شده» (هر دو در ظروف مشابه)، «قیر نفت» و «متانول» بیشترین ارزش صادراتی را به خود اختصاص دادند.

اقلام صادراتی در سال گذشته

براساس داده‌های گمرک بیشترین میزان صادرات به «گاز طبیعی مایع شده در ظروف یک هزار سانتی متر مکعب و بیشتر» اختصاص داشته است. ارزش دلاری صادرات این کالا در سال گذشته به حدود 6 میلیارد و 870 میلیون دلار رسید. بر اساس داده‌های اعلام‌شده، گاز طبیعی مایع‌شده همچنان جایگاه نخست خود را در جدول کالاهای صادراتی حفظ کرده و به‌عنوان ارزآورترین کالای صادراتی کشور در سال گذشته شناخته شده است.

در جایگاه بعدی «پروپان مایع شده در ظروف یک هزار سانتی متر مکعب و بیشتر» قرار دارد. براساس آمار گمرک ارزش صادراتی آن حدود 3 میلیارد و 64۰ میلیون دلار برآورد شده است.

خبر مرتبط
چین، مقصد اول صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۳ + جدول

اکوایران: 10مشتری اصلی کالاهای صادراتی ایران در سال ۱۴۰۳ معرفی شدند. بر اساس داده‌های گمرک، چین همچنان بزرگترین مقصد صادرات غیرنفتی ایران در بازه زمانی مورد بررسی بوده است.

رصد کالاهای صادراتی نشان می‌دهد رتبه سوم صادرات کالاهای غیرنفتی در سال گذشته به کالای «بوتان مایع شده در ظروف یک هزار سانتی متر مکعب و بیشتر» اختصاص یافت و ارزش صادرات این کالا به 2 میلیارد و 210 میلیون دلار رسید، ارزیابی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد «قیرنفت» هم جایگاه چهارم کالاهای صادراتی را از آن خود کرده است، بطوریکه ارزش صادرات این محصول نزدیک به 2 میلیارد و 180 میلیون دلار بوده است.

صادرات «متانول» هم براساس آمار گمرک برابر با 2 میلیارد و 110 میلیون دلار بوده و با این شرایط متانول در جایگاه پنجم محصولات صادراتی قرار گرفته است.

در رتبه بعدی نیز «سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده (غیر مذکور) در ظروف با ظرفیت بیش از یک‌هزار سانتی‌متر مکعب» قرار گرفته که ارزش صادراتی آن کمی بیش از یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون دلار برآورد شده است. براساس آمار گمرک جایگاه هفتم کالاهای صادراتی هم به «سایر اوره حتی به صورت محلول در آب» اختصاص یافت. در این مدت یک میلیارد و 470 میلیون دلار اوره به مقاصد صادراتی ارسال شد.  

ارزش صادرات «شمش از آهن و فولاد غیر ممزوج، که در جای دیگر ذکر نشده» در سال 1403 کمی بیش از یک میلیارد و 470 میلیون دلار برآورد شده و صادرات «میله های آهنی یا فولادی، گرم نورد شده دارای دندانه، برامدگی گودی» هم سال گذشته به یک میلیارد و 80 میلیون دلار رسید.

بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد که در سال گذشته، حدود یک میلیارد و ۶۰ میلیون دلار «پلی‌اتیلن گرید فیلم با چگالی کمتر از ۹۴ درصد» از کشور صادر شده است.

صادرات کالا