بهترین و بدترین بانک در کفایت سرمایه
پس از ورشکستگی بانک های آلمانی در دهه 70 ، بانک ها در جهان به دنبال راهکاری برای پیشبینی وقوع چنین اتفاقی رفتند؛ در نتیجه این تلاش در دهه 80 میلادی کمیته ای در شهر بازل سوئیس برگزار شد. این کمیته توسط گروه ده ، گروهی که اعضای صندوق بین المللی پول را تشکیل می دانند شکل گرفته بود.
این کشور ها شامل آلمان ؛ امریکا ، ایتالیا ، بریتانیا ، بلژیک ، ژاپن ، سوئد، سوئیس، فرانسه ، کانادا و هلند بودند که هر سه ماه یکبار در شهر بازل سوئیس دور هم جمع می شدند تا در نهایت به کمیته بال یا کمیته نظارت بر بانکداری بازل مشهور شدند.
ننتیجه بررسی های اولیه این کمیته منجر به انتشار بال یک شد که به عنوان اولین نسخه از نسبت کفایت سرمایه مطرح شد که نسبت سرمایه نظارتی به دارایی های موزن شده به ریسک است.
از سال ۹۲ کفایت سرمایه در ایران نیز پا به عرصه بانکداری گذاشت، آن هم به دلیل ایجاد ارتباط با بانک های جهانی و همچنین رعایت استانداردهای IFRS در صورت های مالی و اولین دستور العمل کفایت سرمایه در ایران در سال ۹۴ توسط بانک مرکزی به بانک ها ابلاغ شد.
نسبت کفایت سرمایه در جهان از ۸ درصد به ۱۳ درصد ارتقا پیدا کرده است اما همچنان این نسب در این ایران با چالش هایی مواجه است. قسمت هایی از مصاحبه با احسان راکعی در مورد کفایت سرمایه بانک های خصوصی و دولتی ایران در برنامه چاسو
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
آغاز روند استیضاح وزیر راه؛ 41 نماینده این طرح را امضا کردند