ابهام در میزان آسیب کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی
اکوایران: اگرچه بندر شهید رجایی تنها ۸ درصد از واردات کالاهای اساسی کشور را به خود اختصاص داده، اما پس از انفجار اخیر، سرنوشت ۳۵۰ هزار تُن کالای دپو شده در آنجا با ابهام روبرو است و هنوز جزئیات دقیقی از میزان خسارتها اعلام نشده است.

به گزارش اکوایران؛ پنج روز از انفجار مهیب در گمرک شهید رجایی میگذرد؛ حادثهای که بهسرعت با واکنشهای رسمی درباره وضعیت کالاهای اساسی همراه شد، اما هنوز جزئیات دقیقی از میزان خسارات احتمالی در دست نیست.
در نخستین ساعات پس از حادثه، نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، از انتقال کشتیهای حامل کالاهای اساسی به بندر امام خمینی(ره) خبر داد و تأکید کرد که تأمین این اقلام بدون وقفه ادامه دارد. دو روز بعد، گمرک ایران در اطلاعیهای اعلام کرد که محل انفجار، محوطه دپوی کانتینرهای کالاهای اساسی نبوده است. با این حال، تأکید شد که مسئولان در تلاشاند فرآیند ترخیص کالاهای اساسی از گمرک شهید رجایی بندرعباس را از سر بگیرند.
بررسیهای پیشین اکوایران نشان میدهد که بندر شهید رجایی تنها ۸ درصد از واردات کالاهای اساسی کشور را به خود اختصاص داده است. بر پایه دادههای گمرک، از مجموع ۲۵ میلیون و ۳۵۴ هزار تن کالای اساسی وارداتی، تنها حدود ۲ میلیون تن از طریق این بندر وارد کشور شده است.
با این حال، نگرانیها درباره سرنوشت کالاهای موجود در بندر باقی مانده است. گمرک ایران تأیید کرده است که در حادثه اخیر، چند کانتینر صادراتی شامل قیر و پارافین و نیز برخی کانتینرهای وارداتی حاوی مواد شیمیایی دچار آتشسوزی شدند. اما هنوز گزارشی درباره احتمال آسیب کالاهای اساسی منتشر نشده است.
در واکنش به نگرانیها، وزارت جهاد کشاورزی هشتم اردیبهشت اعلام کرد که طی مکاتبهای میان وزیر این وزارتخانه و رئیسکل گمرک، مقرر شد ترخیص ۱۰ قلم کالای کشاورزی فسادپذیر با سرعت بالا و با حداقل اسناد مورد نیاز انجام شود. همچنین شرکت پشتیبانی امور دام مأمور شد با اعزام نیرو و انتقال کانتینرهای یخچالدار، از بروز خسارت به این اقلام جلوگیری کند.
امروز، دهم اردیبهشت، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه هیأت دولت اعلام کرد که موجودی بیش از ۳۵۰ هزار تُن کالای اساسی در بندر شهید رجایی آسیب جدی ندیده و مشکلی در تأمین این کالاها در کشور وجود ندارد. اما نکته قابلتوجه آن است که وی همچنان درباره جزئیات خسارات احتمالی سکوت کرده و گزارشی دقیق از وضعیت کالاهای آسیبدیده ارائه نداده است.
در شرایطی که تأمین کالاهای اساسی بهویژه در ماههای حساس سال از اهمیت بالایی برخوردار است، ابهام در اعلام شفاف خسارتها و وضعیت ذخایر استراتژیک میتواند زمینهساز نگرانی در بازار و بین فعالان اقتصادی باشد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد