تحلیل موسی غنینژاد از عطش قیمتگذاری دستوری
اکوایران: اقتصاد دستوری دارای دو جنبه نظری است: نخست، قیمتگذاری دستوری و دیگر، انواع مجوزها. هر دو این جنبهها ناشی از توهم دانش هستند که میتواند به شدت آسیبزننده به اقتصاد باشد.
به گزارش اکوایران، این دیدگاه را موسی غنینژاد، اقتصاددان برجسته، در گفتگوی اختصاصی با اکوایران مطرح کرده و به بررسی ابعاد مختلف اقتصاد دستوری میپردازد.
به اعتقاد او، سیاستگذاران اغلب توجه نمیکنند که قیمتهای بازار نشانهای از رفتار آگاهانه میلیونها فعال اقتصادی است که خواستههای آنها در قیمتها تجلی مییابد.
غنینژاد با اشاره به اینکه متغیرهای زیادی بر تعیین قیمت مناسب بازار تأثیر میگذارند و هیچ دانشی قادر به تسلط بر آنها نیست، ادامه داد: تنها توهم دانش است که میتواند تعیین کند قیمت مناسب بازار چیست.
وی همچنین هشدار میدهد که وقتی سیاستگذار در این فرآیند دخالت میکند، آزادی انسانها را محدود کرده و به حقوق آنها تجاوز میکند.
معمولا زمانی که واژه اقتصاد دستوری به میان میآید، به ذهن همگان مباحث مربوط به قیمتگذاری دستوری یادآوری میشود درحالیکه قیمتگذاری دستوری یکی از جنبههای مهم اقتصاد دستوری است. اقتصاد دستوری علاوه بر بازار شامل دستورات دیگری میشود که ناظر بر فعالیتهای اقتصادی است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
محکومیت بحرین به پرداخت خسارت به ایران
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر