برنامههای عراق برای جایگزینی گاز ایران چیست؟
اکوایران: گزارشی از بلومبرگ نشان میدهد که عراق در تلاش برای جایگزینکردن گاز طبیعی مایع ایران است؛ چراکه عرضه گاز ایران به این کشور در طول 2 ماه گذشته کاهش یافته و آمریکا نیز معافیتهای خرید برق از ایران را برای این کشور لغو کرد.

به گزارش اکوایران، عراق بهدنبال افزایش نااطمینانی از عرضه گاز ایران و احتمال کمبود برق در این کشور، برای اولینبار به دنبال خرید محمولههای گاز طبیعی مایع است.
بر اساس گزارشی از بلومبرگ، این کشور درحال مذاکره گسترده با شرکتها برای تامین یک کشتی اختصاصی برای استفاده به عنوان پایانه شناور واردات گاز مایع است. حمزه عبدلباقی، مدیر شرکت گاز جنوب عراق در مصاحبهای اعلام کرد که این برنامه شامل طرحی با یک شرکت مستقر در امارات برای تامین گاز طبیعی مایع و پایانه شناور است.
اولین تلاش عراق برای خرید گاز طبیعی مایع درحالی صورت میگیرد که آمریکا به معافیتهای تحریمی این کشور برای واردات برق از ایران پایان داده است، که بخشی از برنامه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای افزایش فشار بر تهران بهشمار میرود. هرچند که تامین یک پایانه شناور گاز مایع ممکن است قبل از مواجهشدن با افزایش تقاضا در فصل تابستان برای عراق دشوار باشد. بهطور معمول استقرار آنها معمولا بیش از یک سال زمان نیاز دارد و موجودی آن نیز محدود است.
خرید برق از ایران، بخش کوچکی از کل مصرف برق عراق را تشکیل میدهد؛ ولی این کشور برای راهاندازی نیروگاههای برق خود به گاز ایران وابسته است. اما عرضه گاز ایران به دنبال موضوعات فنی و پرداختها عموما ناپایدار بوده است. از سوی دیگر، اقدامات آمریکا، خرید گاز از ایران را پیچیده کرده است، و کاهش در واردات احتمالا به خاموشیهای بیشتر در طول تابستان منجر میشود که دمای هوا تا 45 درجه سانتیگراد میرسد.
احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق به شبکه خبری این کشور گفت که جریان گاز ایران به نیروگاههای بغداد و منطقه مرکزی فرات دو ماه است که متوقف شده و تامین گاز نیروگاههای برق جنوب کشور نیز ناپایدار بوده است.
در چنین شرایطی، عراق روی برنامههایی برای تامین سوخت از طریق سایر منابع کار میکند؛ راهاندازی سکوهای شناور در بنادر برای واردات تا 600 میلیون فوت مکعب گاز مایع در هفته یکی از این برنامههاست. این کشور اعلام کرده است که انتظار دارد این عملیات قبل از آغاز تابستان انجام شود. به گفته عبدلباقی، پایانه واردات گاز طبیعی میتواند حدود 50 درصد از گازی که عراق از ایران وارد میکرد را تامین کند.
اما نصب واحدهای ذخیرهسازی گازی شناور، که «کشتیهای واردات گاز طبیعی مایع» نامیده میشوند، میتواند بیش از یک سال طول بکشد. حتی ساخت کشتیهایی که بهدنبال حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 به سرعت در اروپا ساخته شدند، نیز ماهها طول کشید. هجوم اروپا بهسمت این کشتیها سبب ایجاد کمبود در آنها شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان