دخل و خرج نیروگاه خورشیدی با هم نمیخواند
امروزه انرژی خورشیدی به عنوان یکی از منابع نوین و پایدار انرژی، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. با ظرفیت تولید حدود 850 مگاوات برق خورشیدی در ایران، این صنعت پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد.
اما واقعیت این است که در شرایط کنونی، نیروگاههای خورشیدی به دلیل قیمتگذاری نامناسب گاز و گازوئیل، توجیه اقتصادی چندانی ندارند.
هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق متعارف حدود ۶ سنت برآورد میشود، در حالی که قیمت سوخت نیروگاهی عملاً صفر در نظر گرفته میشود.
امروزه، مسئله انرژی خورشیدی دیگر تنها به جنبههای زیستمحیطی محدود نمیشود؛ بلکه به یک چالش اقتصادی تبدیل شده است. اصلاحات قیمتی ضروری است تا مصرفکنندگان بتوانند قیمت واقعی انرژی را بپردازند و صنعت نیروگاهی از مشکلات جدی رهایی یابد.
در حال حاضر، برق به قیمت ریالی فروخته میشود، اما بدهیهای سرمایهای ارزی همچنان پرداخت میشوند.
اگرچه موانع زیادی بر سر راه توسعه انرژی خورشیدی وجود دارد، اما با ایجاد یک سیستم قیمتی جدید و حمایت از سرمایهگذاری در این حوزه، میتوان آیندهای روشن برای صنعت انرژی ایران رقم زد.
در گفت و گویی اختصاصی در اکوایران علی فرحبخش، مدیر واحد مطالعات گروه رسانهای دنیای اقتصاد، محمد جواد دانش، معاون سرمایه گذاری راهبردی صندوق توسعه ملی، امیر دودابی نژاد، معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات ساتبا و مهدی حیدری، استادیار دانشگاه خاتم و موسسه مطالعات پیشرفته تهران به تحلیل موضوع اقتصاد انرژی های تجدید پذیر پرداختند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد