«نظام اقتصاد دیجیتال» به زودی ابلاغ میشود/ ۲۰ درصد خدمات دولت تا پایان سال هوشمند میشود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تمرکز ویژه دولت بر توسعه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی خدمات خبر داد. ستار هاشمی با اشاره به اقدامات کارگروه اقتصاد دیجیتال، هدفگذاری برای ارائه ۲۰ درصد خدمات دولت بهصورت کاملاً هوشمند تا پایان سال را اعلام کرد.

به گزارش اکوایران، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد که بهعنوان عضو کمیسیون هوشمندسازی دولت، تمرکز ویژهای بر کارگروه اقتصاد دیجیتال دارد.
او تأکید کرد که این کارگروه با اختیارات ویژه، وظیفه تسهیل فرایندهای مرتبط با استارتاپها و هوشمندسازی کشور را بر عهده دارد.
هاشمی نظام اقتصاد دیجیتال را یکی از مهمترین محورهای فعالیت این کارگروه معرفی کرد و گفت: «سازوکارها و شاخصهای این نظام تدوین شده و بهزودی در دستور کار دولت قرار میگیرد. همچنین شاخصهایی برای ارزیابی سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی تعریف شده است.»
او با اشاره به گزارش ارائهشده از سوی وزارت ارتباطات در جلسه هیئت دولت، افزود: «در این گزارش، وضعیت پنجره واحد خدمات دولت هوشمند و تعداد کاربران فعال آن را تشریح کردم. همچنین میزان همراهی سازمانها و وزارتخانهها با این پنجره واحد و برنامههای لازم برای گسترش اتصال آنها را مطرح کردم.»
بنا به گزارش مهر، وزیر ارتباطات در ادامه تأکید کرد: «هدفگذاری ما این است که تا پایان سال، ۲۰ درصد از خدمات دولت بهصورت هوشمند و بدون دخالت انسانی ارائه شود. به این معنا که فرایند ارائه خدمات از ثبت درخواست تا دریافت خدمت کاملاً الکترونیکی باشد.»
هاشمی با اشاره به پیشرفت دستگاهها در اتصال به پنجره واحد دولت هوشمند، اظهار کرد: «برخی از دستگاهها به هدف ۲۰ درصد اتصال دست یافتهاند، اما برخی دیگر هنوز از این میزان عقب هستند. گزارشی از وضعیت این دستگاهها در جلسه هیئت دولت ارائه شد و مقرر شد طی یک تا دو ماه آینده سازوکارهای تکمیلی برای بهبود این وضعیت در دولت بررسی شود.»
وزیر ارتباطات از نهایی شدن طرحهای هوشمندسازی مصرف انرژی و ارائه آن به رئیسجمهور خبر داد و اعلام کرد با دسترسی به مدار زمینآهنگ، ارتباط مناطق صعبالعبور تسهیل میشود.
اقتصاد دیجیتال بهعنوان یکی از موضوعات کلیدی در برنامه هفتم توسعه انتخاب شده است؛ بر اساس این برنامه، سهم اقتصاد دیجیتال از ۷.۹ باید به ۱۵ درصد برسد.
اقتصاد دیجیتال نخستینبار در سال ۱۹۹۵ وارد ادبیات اقتصادی شد، اما اجماع بر سر مفهوم و ابعاد آن تا سال ۲۰۱۷ به تأخیر افتاد. در این سال، تعریف عملیاتی ارائهشده توسط باخت و هیکس بهعنوان مرجع پذیرفته شد و نهادهای بینالمللی نظیر گروه جی۲۰، آنکتاد، و کشورهای عضو OECD این تعریف را بهکار گرفتند. برخی از این نهادها نیز با افزودن عناصر جدید، این مفهوم را گسترش داده و به «جامعه دیجیتال» تعمیم دادند.
این اقتصاد مبتنی بر تکنولوژیهای دیجیتال، ارتباطات، تجارت الکترونیکی و تبادل اطلاعات را به محور اصلی فعالیتهای اقتصادی قرار میدهد. از جمله مزایای این تحولات میتوان به ایجاد فرصتهای جدید برای کسبوکارها، بهبود دسترسی به محصولات و کاهش هزینهها اشاره کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد