گزارش مرکز آمار از متوسط قیمت کالای خوراکی در فروردین ۱۴۰۴؛
تورم خوراکیها در فروردین؛ 3 برابر شدن قیمت یک کالای اساسی
اکوایران: قیمت 51 کالای خوراکی منتخب در مناطق شهری توسط مرکز آمار رصد و اعلام شده است. کدام کالا نسبت به اسفند یا فروردین 1403 گرانی شدیدتری را تجربه کرده است؟
به گزارش اکوایران، مرکز آمار اخیرا اعلام کرد که تورم ماهانه فروردین ماه 3.9 درصد بوده است؛ رقمی که تورم ماهانه بالا و هشدارآمیز به نظر میرسد. بررسی جزئیات گزارش تورم این نهاد نشان میدهد که عمده فشار تورم از سوی اقلام خوراکی بوده است. مطالعه روند این شاخص نیز حکایت از آن دارد که سیر افزایش قیمت خوراکیها از زمستان سال گذشته آغاز شده و هنوز آرام نگرفته است.
جدیدترین گزارش این نهاد حاوی تغییرات قیمتی خوراکیهای منتخب در مناطق شهری است و قیمت اقلام خوراکی در فروردین 1404 را به خوبی منعکس کرده است. بر اساس جزئیات این گزارش، شدیدترین رشد قیمتی در بازه ماهانه مربوط به گروه میوهجات و بعد از آن حبوبات و خشکبار بوده است. در بازه نقطه به نقطه نیز بالاترین رشد قیمت به صیفیجات و حبوبات تعلق دارد. همچنین رشد نقطه به نقطه قیمت سیب زمینی 200 درصد بوده است. به عبارت دیگر قیمت این کالای اساسی در فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته نزدیک به 3 برابر شده است.
رشد دو رقمی قیمت میوهجات در فروردین 1404
طبق گزارش متوسط قیمتهای خوراکی مرکز آمار، بالاترین رشد قیمت ماهانه بین 51 محصول خوراکی اصلی در فروردین ماه به پرتقال تعلق گرفته است. اگر چه پرتقال در همه فصول سال در فروشگاههای ایران موجود است اما میوهای زمستانه محسوب میشود و اوج دوران عرضه آن پاییز و زمستان است. با خروج از فصل عرضه این میوه، قیمت آن نیز حدود 22 درصد نسبت به اسفند افزایش یافته است. در رتبه دوم اما سیب قرار گرفته که گرانی 20 درصدی را شاهد بوده است. لیموترش نیز با رشد 19 درصدی قیمت در جایگاه سوم قرار گرفته است. به نظر میرسد رشد قیمت این محصول به دلیل نوبرانه بودن آن در فروردین ماه باشد.
حبوباتی مثل لوبیا چیتی و لوبیا قرمز نیز تنها در طول یک ماه با رشد قیمتی بین 7 تا 10 درصد روبرو بودهاند. پیشتر گرانی قابلتوجه این حبوبات پرمصرف خبرساز شده بود. در مقابل، قیمت تخممرغ ماشینی 6 درصد و قیمت یکی از پرمصرفترین صیفیجات سفره خانوار، یعنی پیاز، 8 درصد نسبت به اسفند کاهش یافته است.
در مقیاس نقطه به نقطه اما سیبزمینی با گرانی چشمگیر 193 درصدی روبرو بوده که به دلیل کاهش تولید این محصول اتفاق افتاده و از زمستان سال قبل خرید این صیفیجات پرمصرف را برای خانوارهای کمدرآمد دچار چالش کرده است. حبوباتی مانند لوبیاچیتی نیز نسبت به فروردین 1403 رشد قیمتی حداقل 160 درصدی را شاهد بوده است. نکته قابلتامل در این گزارش مرکز آمار این است که قیمت هیچکدام از 51 کالای خوراکی منتخب در مقایسه با فروردین 1403 کاهش نیافته و کمترین گرانی به ثبت رسیده در بازه نقطه به نقطه نیز حداقل 9 درصد بوده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد