به گزارش اکوایران، در پی درخواست رئیس‌جمهور ایالات متحده از کی‌یف برای مذاکرات مستقیم با روسیه، رئیس‌جمهور اوکراین پیشنهاد ملاقات با پوتین را داد.

به نوشته بی‌بی‌سی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت آماده است روز پنجشنبه برای مذاکره در مورد پایان جنگ، شخصاً با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در استانبول دیدار کند.

پست او اندکی پس از آن منتشر شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از اوکراین خواست تا با پیشنهاد پوتین برای مذاکرات مستقیم بین دو کشور در ترکیه موافقت کند.

زلنسکی نوشت: «هیچ دلیلی برای طولانی شدن کشتارها وجود ندارد. و من شخصاً منتظر پوتین در ترکیه در روز پنجشنبه خواهم بود». او پیش از این گفته بود که کشورش تنها پس از برقراری آتش‌بس با روسیه آماده مذاکره است.

قدرت‌های غربی پس از دیدار رهبران اروپایی از کی‌یف در روز شنبه، خواستار توقف ۳۰ روزه درگیری‌ها از روز دوشنبه شدند. پیشنهاد پوتین برای مذاکرات مستقیم پس از این دیدار مطرح شد. 

روز یکشنبه، ترامپ در شبکه‌های اجتماعی نوشت که اوکراین باید «فوراً» با این پیشنهاد موافقت کند و این امر به وضوح نشان می‌دهد که آیا راهی برای پایان دادن به جنگ وجود دارد یا خیر. او گفت: «حداقل آنها می‌توانند مشخص کنند که آیا توافقی امکان‌پذیر است یا خیر، و اگر امکان‌پذیر نباشد، رهبران اروپایی و ایالات متحده می‌دانند که همه چیز در چه وضعیتی است و می‌توانند بر اساس آن پیش بروند». او افزود: «همین حالا جلسه را برگزار کنید!»

زلنسکی در پست خود در شبکه اجتماعی ایکس گفت که امیدوار است روسیه قبل از آغاز این مذاکرات با آتش‌بس موافقت کند. او گفت: «ما منتظر یک آتش‌بس کامل و پایدار هستیم که از فردا آغاز می‌شود تا زمینه لازم برای دیپلماسی فراهم شود.»

پوتین در سخنرانی آخر شب شنبه، اوکراین را به شرکت در «مذاکرات جدی» در مورد جنگی که با حمله تمام عیار روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ آغاز شد، دعوت کرد. پوتین گفت که نمی‌تواند احتمال اینکه مذاکرات منجر به توافق روسیه و اوکراین برای «آتش‌بس جدید» شود را «رد کند» - اما مستقیماً به درخواست‌ها برای برقراری آتش‌بس ۳۰ روزه اشاره نکرد. رهبر روسیه گفت: «این اولین گام به سوی صلح بلندمدت و پایدار خواهد بود، نه این که مقدمه‌ای برای خصومت‌های مسلحانه بیشتری باشد پس از اینکه نیروهای مسلح اوکراین خندق‌های عمیق حفر کنند، پست‌های فرماندهی جدید ایجاد کنند و تسلیحات و پرسنل جدید دریافت کنند.»

مسکو پیش از این گفته بود که قبل از پذیرش آتش‌بس از سوی روسیه، غرب ابتدا باید کمک‌های نظامی خود به اوکراین را متوقف کند.