تاکید معاون اول رئیسجمهور بر گسترش روابط ایران و قرقیزستان
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به شباهتهای فرهنگی و تاریخی ایران و قرقیزستان و قرار داشتن در یک حوزه تمدنی مشترک، اظهار داشت که روابط تهران و بیشکک در سالهای اخیر رو به گسترش بوده و دولت جمهوری اسلامی ایران به تقویت این روابط پایبند است.

به گزارش اکوایران به نقل از ریاست جمهوری، محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در دومین روز سفر خود به قزاقستان با «ادیلبک قاسمعلیاف»، نخستوزیر قرقیزستان، در محل اقامت خود دیدار و گفتوگو کرد.
عارف در این دیدار با اشاره به روابط گسترده ایران و قرقیزستان در حوزههای اقتصادی، تجاری و حملونقل، بر لزوم گسترش همکاریها در زمینههای علمی و فناوری تأکید کرد. او همچنین افزود که باید علاوه بر پیگیری موافقتنامهها و تفاهمنامهها، کمیسیون همکاریهای مشترک دو کشور فعالتر شود.
او حضور ایران و قرقیزستان در سازمانها و پیمانهای منطقهای همچون سازمان همکاری شانگهای، اکو و اتحادیه اوراسیا را فرصتی مناسب برای توسعه و تقویت روابط دو کشور دانست و بر ضرورت ارتقای مبادلات اقتصادی بین ایران و قرقیزستان تأکید کرد.
عارف همچنین به سیاستهای کشورهای غربی اشاره کرد که از ابزار حقوق بشر برای حذف رقبای خود استفاده میکنند و بر لزوم تقویت مواضع مشترک ایران و قرقیزستان در مجامع بینالمللی تأکید کرد.
در پایان، او از نخستوزیر قرقیزستان برای شرکت در اجلاس خزر که در تاریخ ۱۸ فوریه در تهران برگزار میشود، به عنوان مهمان ویژه دعوت کرد.
نخست وزیر قرقیزستان نیز با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، بر اهمیت تقویت روابط دوستانه با ایران تأکید کرد و گفت کشورش آماده گفتوگو با طرف ایرانی در هر سطحی است.
او همچنین بر پتانسیل بالای دو کشور در همکاریهای تجاری و اقتصادی و لزوم تقویت کمیسیون همکاریهای مشترک تأکید کرد. قاسمعلیاف همچنین عضویت ناظر ایران در اتحادیه اوراسیا را مثبت ارزیابی کرد و معتقد است که این عضویت به تقویت روابط تجاری منطقهای کمک میکند.
گفتوگو با تجار مقیم آلماتی در دستور کار
به گزارش ایلنا، یکی از برنامههای محمدرضا عارف در سفر دو روزه به قزاقستان، دیدار و گفتوگو با مقامات ارشد کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین بازرگانان و فعالان بخش خصوصی قزاقستان است.
این سفر اولین بار است که یک مقام بلندپایه ایرانی پس از عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا برگزار میشود. هدف اصلی این سفر، ارتقای سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای همسایه و منطقه، به ویژه تقویت ارتباطات بخش خصوصی ایران با این کشورها است.
با اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اوراسیا، که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده است، حدود ۸۷ درصد از کدهای تعرفهای برای صادرات به این منطقه حذف خواهد شد که تحولی بزرگ در مبادلات تجاری ایران و کشورهای عضو این اتحادیه به شمار میرود.
همچنین شرکت هیئت ایرانی در همایش دیجیتال آلماتی ۲۰۲۵، یکی دیگر از برنامههای کلیدی عارف در این سفر است. این همایش فرصتی عالی برای معرفی ظرفیتها و دستاوردهای ایران در زمینههای هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال و فناوری اطلاعات است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز