درس تلخ اقتصاد کلان از بورس
بازار سرمایه جای معاملهگران حرفهای، باهوش، ریسکپذیر و صبور است و معاملهگران انفرادی فاقد این ویژگیها جایی در این بازار ندارند و وظیفه سیاستگذار نیست که آنها را به ورود به این بازار ترغیب کند.

سه سال از فراز و فرود بازار سرمایه گذشت و درسهایی از آن برای اقتصاد کلان و سرمایهگذاران که از ابتدا برای من مشخص بود، بر غالب تحلیلگران آشکار شده است:
1- به بازار سرمایه هیچ وظیفهای جز تامین مالی و امکانپذیر کردن تغییر پورتفوی اشخاص در واکنش به تغییر چشمانداز آنها نباید تحمیل کرد و نباید توقع داشت.
2- بازار سرمایه جای معاملهگران حرفهای، باهوش، ریسکپذیر و صبور است و معاملهگران انفرادی فاقد این ویژگیها جایی در این بازار ندارند و وظیفه سیاستگذار نیست که آنها را به ورود به این بازار ترغیب کند.
3- ریسک و لذا سود و زیان حتی در مقیاس گسترده ویژگی این بازار است و دولت نباید تلاش کند بازدهی قطعی در این بازار وعده دهد.
4- هرچه حجم مداخله و به اصطلاح حمایت دولت در این بازار کمتر باشد، وضعیت بازار انعکاس بهتری از چشمانداز آینده اقتصاد خواهد بود و بخش کمتری از بازدهی سرمایهگذاران حرفهای توسط دارندگان اطلاعات درونی تصاحب میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز