به گزارش اکوایران، جهانگیر درباره آخرین وضعیت اجرای حکم امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو گفت: پرونده فعلا در دیوان عالی کشور است و تغییر خاصی نداشته است و فعلا منتظر نظر دیوان عالی هستیم.

پیش از این، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری دو هفته گذشته، از صدور حکم اعدام برای امیرحسین مقصودلو (تتلو) خبر داد و گفت: این حکم به اتهام توهین به مقدسات صادر شده و اکنون در مرحله فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است و هنوز قطعیت نیافته است. او افزود که نامبرده پیش‌تر به ۱۰ سال حبس بابت تشویق به فساد نیز محکوم شده است.

حکم اعدام او با واکنش‌های مختلفی همراه شد و شایعاتی مبنی بر انتقال تتلو به انفرادی نیز منتشر شد؛ با این حال قوه قضایبه اعلام کرد که او به زندان انفرادی منتقل نشده و موضوع رسیدگی به پرونده وی در دیوان عالی کشور در مرحله فرجام خواهی است.

تیم کارشناسی حادثه انفجار بندرعباس آغاز به کار کرده است

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: طبعا چنین حادثه‌ای در بزرگترین بندر تجاری کشور نیاز به بررسی کارشناسی دارد تا علل آن مشخص شود لذا تیم کارشناسی آغاز به کار کرده است و امیدواریم زودتر نتایج را اعلام کنند.

او گفت: در این ماجرای تلخ، شاهد بودیم برخی فعالان رسانه در میدان شایعات وارد شدند و اخبار جعلی را منتشر کردند و در پی انتشار این اخبار خلاف، دادستانی تهران علیه آنها اعلام جرم کرد و برای برخی پرونده تشکیل شد و به برخی اخطار هم  داده شد.

جهانگیر ادامه داد: چهار کمیسیون برای جبران خسارات این حادثه تشکیل شده است. شناسایی قصور مدیریتی توسط کمیسیون هایی که تشکیل شده در حال پیگیری است که نتایج آن به ملت شریف ایران اعلام خواهد شد.

وی افزود:  ما دیروز نهمین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم را برگزار کردیم. از مهمترین چالش هایی که مطرح شد بحث تعدد گمرکات در کشور و عدم اعتماد تجار به این رویه ها بود. بحث چالش قوانین و بخشنامه های مختلف مطرح شد که بالغ بر ۴۵ قانون در زمینه گمرکات داریم که تناقضات زیادی را در حوزه اجرا برای فعالین اقتصادی ایجاد کرده است.

در دنیا ۵ رویه گمرگی وجود دارد در ایران ۲۳ رویه

سخنگوی قوه قضاییه افزود: یکی از مسایل مهمی که امروز در گمرک ما وجود دارد این است که ما ۵ رویه اصلی در دنیا در حوزه واردات و صادرات و ترانزیت و حمل مسافری داریم  در حالی که   در ایران ۲۳ رویه گمرکاتی وجود دارد. یکی دیگر از بحث ها عدم تکمیل سامانه‌ها در حوزه گمرکات است.  با پیشنهادات ارایه  شده در جلسه، ان شاءالله پس از تصویب سران سه قوه بتوانیم بخش زیادی از مشکلات در حوزه گمرک را رفع کنیم.

جهانگیر تاکید کرد:  تاکنون تحقیقات وسیعی در خصوص حادثه انفجار در بندر شهید رجایی  انجام شده است و این تحقیقات کارشناسی همچنان ادامه دارد و هر نتیجه‌ای حاصل شود به اطلاع مردم خواهد رسید.

آخرین وضعیت پرونده حوزه علمیه امام خمینی در ازگل

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده حوزه علمیه امام خمینی در ازگل گفت: با گزارش پلیس امنیت اقتصادی فراجا، پرونده‌ای در دادسرای ناحیه ۲۸ تهران مطرح شد و متعاقب آن حجت‌الاسلام صدیقی شکایتی را با عنوان جعل و انتقال مال غیر اعلام کرد.

وی ادامه داد:  پس از رسیدگی قضایی و صدور کیفرخواست علیه متهمین، پرونده به شعبه ۱۶۰ دادگاه کیفری کارکنان دولت ارجاع شد. در این مرحله، دادگاه حکم محکومیت متهمین به اتهام مشارکت در انتقال مال غیر صادر کرد.

جهانگیر افزود: دادگاه با استدلال اینکه مدرسه علمیه دارای شخصیت حقوقی مستقل است و اراضی باید برای تاسیس مدرسه حوزه علمیه و استفاده عمومی حفظ می‌شد، انتقال ملک توسط متهمین بدون مجوز قانونی را جرم تشخیص داد و متهمین ردیف اول و دوم به تحمل یک سال حبس تعزیری و پرداخت جزای نقدی معادل قیمت مال موضوع جرم محکوم شدند.

سخنگوی قوه قضاییه اضافه کرد: از حیث ردمال با توجه به اینکه ملک توسط خود متهمین در مرحله رسیدگی به پرونده به حوزه علمیه حضرت امام (ره) عودت داده شده بود و اقاله معامله و ابطال سند صورت گرفته بود و سند اراضی به نام این حوزه علمیه صادر شده بود، موضوع رد مال منتفی شد.

جهانگیر گفت: رای صادره با اعتراض متهمین به دادگاه تجدید نظر ارسال و در آنجا تایید شد و در حال حاضر پرونده به شعبه اجرای احکام ارسال شده و در مرحله اجرای حکم قرار دارد.

 آخرین وضعیت اجرای حکم‌ پرونده چای دبش

او درباره آخرین وضعیت اجرای حکم‌ پرونده چای دبش گفت: قبلا اعلام کردیم با توجه به حجیم بودن پرونده، اجرای حکم در حال انجام است و به اتمام‌ نرسیده است.  اخباری که منتشر شده حکم‌ پرونده متوقف شده تکذیب می‌شود. به هیچ وجه حکم‌متوقف نشده است.

او گفت: در خصوص آقایان ساداتی نژاد و فاطمی امین نیز باید بگویم‌ که آنها درخواست اعاده دادرسی کردند و اعاده دادرسی آنها مانعی برای توقف حکم نیست.  بنده پیگیری می کنم  که  حکم‌ اجرا می شود یا اعاده دادرسی آنها پذیرفته می شود و پس از آن اعلام می کنم.

جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص توهین به اهل سنت در یک برنامه تلویزیونی گفت: پس از توهین به برادران اهل سنت در یک برنامه تلوزیونی بلافاصله برای چهار نفر از دست‌اندرکاران این برنامه تلویزیونی به اتهام توهین به ادیان و مذاهب به قصد ایجاد تشویش به استناد ماده ۴۹۹ مکرر قانون مجازات اسلامی پرونده تشکیل شد و پس از رسیدگی با قرار تامین کیفری بازداشت شدند و تحقیقات از آنها ادامه دارد.

 اقدامات بین‌المللی برای بازگرداندن مالک کوروش کمپانی به کشور 

جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص فردش اموال پرونده کوروش کمپانی گفت: اموالی در این پرونده فروخته نشده است بلکه دو مزایده برگزار شده است و مزایده سوم اموال اوخر اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.  اقدامات بین‌المللی برای بازگرداندن مالک کوروش کمپانی به کشور در حال پیگیری است.