غلامحسین شافعی در دیدار با رئیس شورای تجاری روسیه و ایران
چالش های صادراتی ایران و روسیه
چالش های صادراتی ایران و روسیه با حضور رئیس شورای تجاری روسیه و ایران و رییس اتاق بازرگانی ایران بررسی شد. در این نشست بر این نکته تاکید شد که چالش اصلی صادراتی ایران و روسیه به مشکل حمل و نقل باز می گردد.

به گزارش اکوایران؛ رفع مشکل تردد از کشورهای ثالث پیشنیاز توسعه مبادلات ایران و روسیه محسوب می شود؛ چراکه بهعنوان مثال، تجار ایرانی برای ارسال کالاهای خود به روسیه باید از کشورهای سومی عبور دهند که همواره برای صادرکنندگان چالش برانگیر است.
نبود زیرساختهای لازم به ویژه در بخش حملونقل از جمله مواردی است که رییس اتاق ایران در نشست با رییس شورای تجاری روسیه به آن اشاره کرد و خواستار همکاری دو کشور در راستای رفع محدودیتهای موجود در برابر تجارت و سرمایهگذاری بین ایران و روسیه شد.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به رابطه همهجانبه بین دو کشور در سالهای گذشته اشاره کرد و ضمن نگاهی به تدوین برنامه بلندمدتی که در حال نهایی شدن است بین ایران و روسیه است، گفت: برای تحقق اهداف تعریف شده در این برنامه نیازمند ایجاد برخی مسائل زیرساختی هستیم؛ نکته اول حل مشکلات مربوط به حوزه حملونقل است. تجار ایرانی برای ارسال کالاهای خود به روسیه باید از کشورهای سومی عبور کنند که همواره دردسر ایجاد میکنند، برطرف کردن مشکلات مربوط به این بخش یکی از اولویتهاست.
او درباره وضعیت حمل دریایی کالاهای صادراتی نیز به زیرساختهای بندری نامناسب ایران اشاره کرد و در دسترس نبودن کشتیهای رو-رو را ضعف جدی در ارتباط تجاری بین دو کشور دانست. به اعتقاد شافعی امروز نه تنها در حوزه دریایی بلکه در بخشهای ریلی و زمینی نیز با مشکلات فراوانی روبهرو هستیم از جمله سرعت پایین در حمل ریلی و افزایش قیمت تمام شده کالا.
رئیس اتاق ایران در ادامه به امکان استفاده از ضمانتنامههای منطقه اوراسیا برای شرکتهای خدمات فنی مهندسی ایرانی اشاره و خواستار تسهیل زمینه تبادل اطلاعات و رفتوآمد هیاتهای تجاری بین ایران و روسیه شد.
ایجاد بلوک اقتصادی کشورهای حاشیه خزر
در ادامه ولادیمیر اوبیدنوف، رئیس شورای تجاری روسیه و ایران با بیان این مطلب که روابط دو کشور به صورت فزایندهای در حال رشد است، به ایجاد مرکزی در روسیه برای ارائه مشاوره تجاری و حقوقی به تجار دو کشور و در مواردی حمایتهای مالی از آنها اشاره و تصریح کرد: این مرکز ریسکهای تحریم را هم به عهده گرفته و سعی دارد با معرفی تجار، ارتباط لازم را بین دو طرف برقرار کند.
او موضوع حملونقل را نیز بسیار مهم دانست و علاوه بر اشاره به معطلی کشتیها در آستاراخان، یخزدگی آب در منطقه ولگا و مواردی از این دست، برنامهریزی برای حل این مشکلات را مورد تاکید قرار دارد.
اوبیدنوف از معضلات گمرکی گستردهای که وجود دارد سخن گفت و افزود: در حال حاضر در ایران شرکتی را ثبت کردیم تا این مسائل را حل کند. از آنجا که گمرک روسیه، گواهی مبدا ویژهای برای خود دارد از طریق شرکت موجود به تجار ایرانی مشاوره میدهیم تا سطح مشکلات گمرکی کاهش پیدا کند. به این ترتیب که قبل از حرکت کالا به روسیه مدارک را چک میکنیم تا شرایط حمل و ورود کالا بدون دردسر دنبال شود. در این چارچوب، تعدادی از کالاهای ایرانی ۲۵ درصد از تخفیف گمرکی مورد توافق استفاده میکنند. بدون شک تحقق این پروژه یک موفقیت بزرگ است.
رئیس شورای تجاری روسیه و ایران از پیشنهاد تشکیل بلوک اقتصادی کشورهای حاشیه خزر استقبال کرد و گفت: می توانیم در نشست روسای اتاقهای بازرگانی کشورهای حاشیه خزر روی این موضوع پافشاری کنیم چراکه با این اقدام مسائل منطقهای زودتر حل میشود.
او در ادامه به موضوع داوری و اهمیت آن در بهبود شرایط حل اختلافات احتمالی تجاری پرداخت و افزود: تجار دو کشور به هنگام عقد قرارداد باید به داوری اشاره کنند و چون در حال تعریف مسیری برای گسترش همکاری در حوزه داوری هستیم باید این قید در قراردادها دیده شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
درگیری مسلحانه پلیس با زورگیران در نارمک/ ماجرا چه بود؟
-
افتتاح بخش جدید آزادراه تهران-شمال در شهریور ماه
-
جدیدترین نرخ رهن کامل در تهران؛ از جنوب تا شمال پایتخت چقدر باید پرداخت کرد؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز