کابوس فدرال رزرو بر سر طلا/ دلار سقف 20 ساله را مجددا شکست
قیمت طلا در روز جمعه به پایین ترین حد خود از ماه آوریل سال 2020 سقوط کرد.

به گزارش اکوایران، مهم ترین عامل سقوط قیمت طلا در روزی که گذشت افزایش ارزش دلار و همچنین افزایش نرخ سود اوراق قرضه در آمریکا بود. همه این عوامل تحت تاثیر احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نشست های بعدی است.
قیمت هر اونس طلا در آخرین روز معاملاتی هفته برای ساعاتی تا سطح 1640 دلاری نیز پایین رفت که در دو سال اخیر سابقه نداشته است. با این حساب طلا در آستانه ثبت دومین هفته نزولی متوالی قرار گرفته است. طلا در شش هفته اخیر به جز یک هفته، که در آن هم توفیق چندانی نداشت، نزولی بوده است.
تحلیل گران بر این باورند که قیمت طلا در کوتاه مدت تحت تاثیر رشد ارزش دلار و همچنین سود اوراق قرضه می تواند همچنان نزولی باشد. شاخص دلار در روز جمعه یک درصد دیگر رشد کرد و وارد کانال 112 واحدی شد. کانالی که از میانه سال 2002 دست دلار به آن نرسیده بود. شاخص دلار ارزش پول ملی آمریکا در برابر ارزهای معتبر جهانی از جمله یورو، ین و یوان را اندازه گیری می کند. همچنین نرخ سود اوراق قرضه 10 ساله در آمریکا نیز روز جمعه افزایشی بود تا رکوردی 11 ساله را جابه جا کند.
در هفته گذشته فدرال رزرو برای سومین بار متوالی در حد 75 صدم درصد و همچنین بانک مرکزی انگلیس نرخ های بهره خود را افزایش دادند و البته نگرانی ها نسبت به افزایش رکود جهانی را نیز بیشتر کردند.
با اینکه عواملی چون رکود جهانی و همچنین افزایش تنش مجدد در جنگ اوکراین باعث ورود مقداری سرمایه به بازار طلا شده است اما فعلا طلا در برابر سد محکم نرخ های بهره قرار دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز
-
آخرین جزئیات از انفجار بندر شهید رجایی: ۷۰ فوتی و ۱۳۷۵ مصدوم/ سهلانگاری شرکت واردکننده عامل حادثه