ادعای المانیتور؛ هویت زندانیان ایرانی آزاد شده در آمریکا افشا شد
اکوایران: رسانه المانیتور اسامی زندانیان ایرانی آزاد شده در آمریکا را افشا کرد.

به گزارش اکوایران، بر اساس فهرستی از اسامی ارائه شده توسط نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، از میان افرادی که تهران به دنبال مبادله با ایالات متحده است، چهار نفر به نقض تحریم ها و نفر پنجم به عنوان عامل خارجی ثبت نشده ایران متهم شدند.
نمایندگی ایران به المانیتور گفتهاند که این افراد شامل مهرداد معین انصاری، کامبیز عطار کاشانی، رضا سرهنگ پور کفرانی، امین حسن زاده و کاوه افراسیابی هستند.
این اسامی در شرایطی افشا شده که پیش از این یک منبع آگاه به اکوایران گفته بود که ایرانیان زندانی در آمریکا به دلیل قصدشان برای ادامه زندگی در خارج از کشور پس آزادی، تمایلی به اعلام اسامی خود ندارند.
صدور معافیت مالیاتی برای بانکها
زمانی که بیش از 6 میلیارد دلار دارایی ایران از کره جنوبی، به حسابی در قطر منتقل شود، انتظار می رود آزادی متقابل زندانیان انجام شوند.
دولت بایدن روز دوشنبه به کنگره اطلاع داد که برای بانکهای بینالمللی معافیت صادر کرده تا بتوانند این وجوه را بدون تخطی از تحریمها علیه جمهوری اسلامی اداره کنند.
گام اول
به عنوان اولین گام در این توافق، ایران ماه گذشته چهار زندانی دوتابعیتی محبوس در زندان اوین را به هتلی نامعلوم منتقل کرد. ادعا میشود که پنجمین زندانی آمریکایی قبلاً در حبس خانگی بود.
منابع آگاه میگویند آنها میتوانند تا هفته آینده ایران را ترک کنند. این افراد عبارتند از مراد طاهباز، سیامک نمازی و عماد شرقی. هویت دو نفر زندانی دیگر بنا به درخواست خانواده هایشان اعلام نشده است.
افشای هویت زندانیان ایرانی
در همین شرایط، روز دوشنبه، هیئت ایران در سازمان ملل در نیویورک فهرستی از ایرانیان زندانی یا محاکمه شده در ایالات متحده را به المانیتور ارائه کرد که تهران به عنوان بخشی از توافق به دنبال مبادله آنها است. سخنگوی وزارت امور خارجه از اظهار نظر در مورد لیست اسامی «به دلیل حساسیت این روند در حال انجام» خودداری کرد.
این افراد شامل کامبیز عطار کاشانی دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی است که در ماه فوریه به اتهام ارسال تجهیزات الکترونیکی و فناوری به ایران، از جمله بانک مرکزی ایران، با استفاده از شرکت های پیشرو در امارات متحده عربی به 30 ماه زندان محکوم شد.
مهرداد انصاری، یک ایرانی مقیم امارات متحده عربی و آلمان، در سپتامبر 2021 به اتهام نقش داشتن در طرحی برای به دست آوردن اقلام حساس دو منظوره برای ایران و نقض تحریم تجاری ایران، به حدود پنج سال زندان محکوم شد.
رضا سرهنگ پور کفرانی، یک تبعه ایرانی مقیم مونترال، در ژوئیه ۲۰۲۱ به صدور غیرقانونی تجهیزات آزمایشگاهی به ایران متهم شد.
امین حسن زاده، تبعه ایرانی و مقیم دائم ایالات متحده ساکن میشیگان، هم در دسامبر 2020 متهم شده است. دادستانهای فدرال مهندس حسن زاده را به سرقت اطلاعات محرمانه از کارفرمای خود و ارسال آن برای برادرش در ایران، که با او در ارتباط بود، متهم کردند.
کاوه لطف الله افراسیابی، دانشمند علوم سیاسی و نویسنده مقیم بوستون، در ژانویه 2021 به نقض قانونی متهم شد که به موجب آن افرادی که به عنوان عوامل دولتهای خارجی در ایالات متحده فعالیت می کنند، باید در دولت ایالات متحده ثبت نام کنند. به ادعای اسناد دادگاه، افراسیابی حداقل از سال 2007 مخفیانه از سوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد حقوق دریافت می کرد و در این مدت دادستان ها گفتند که او با یکی از نمایندگان کنگره آمریکا و وزارت امور خارجه لابی کرده است.
طی دو سال گذشته، فهرست نامهایی که ایران بهعنوان بخشی از مبادله زندانیان بهدنبال آنها بود، پس از اتمام دوران محکومیت برخی از افرادی که به دلیل نقض تحریمها بازداشت شده بودند، شکل گرفت.
مبادله از طریق طرف ثالث
آزادی در انتظار آزادی زندانیان، که بخشی از تلاشهای گستردهتر برای تنشزدایی با ایران تلقی میشود، از طریق طرفهای ثالث از جمله عمان، سوئیس، بریتانیا و قطر انجام خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
درگیری مسلحانه پلیس با زورگیران در نارمک/ ماجرا چه بود؟
-
افتتاح بخش جدید آزادراه تهران-شمال در شهریور ماه
-
جدیدترین نرخ رهن کامل در تهران؛ از جنوب تا شمال پایتخت چقدر باید پرداخت کرد؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز