به گزارش اکوایران، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اعلام کرد که بازار شکر همچنان با آشفتگی همراه است. به گفته وی، جایگزینی ارز توافقی به جای ارز نیما و عدم اعلام مصوبه جدید، موجب شده برخی شرکت‌ها از توزیع شکر خودداری کنند یا کالا را با دو فاکتور عرضه کنند.

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، گفت: «در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم شکر درب کارخانه ۵۲ هزار تومان است و با احتساب ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده، قیمت آن در بنکداری‌ها به ۶۲ تا ۶۵ هزار تومان می‌رسد.»

این در حالی است که نرخ مصوب قبلی برای مصرف‌کننده، ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود.

او افزود: «پیش از اعلام مصوبه جدید، قیمت شکر بر اساس ارز توافقی محاسبه و عرضه شد و این کالا به صورت دو فاکتور فروخته می‌شود.» کنگری اعلام کرد که این موضوع به وزارت جهاد کشاورزی اطلاع داده شده اما تغییری در روند توزیع ایجاد نشده است.

کنگری گفت: «در حال حاضر شکر بسته‌بندی یک کیلویی با نرخ مصوب در فروشگاه‌ها موجود است، اما شکرهای ۵۰ کیلویی در بنکداری‌ها به طور رسمی عرضه نمی‌شود و در بازار با قیمت‌های بالاتری معامله می‌شود.»

به گفته حسین فرهادی، عضو هیئت‌مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی، از ابتدای سال جدید تاکنون، قیمت شکر حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته و نبود قیمت رسمی، موجب کاهش عرضه، افزایش تقاضا و در نتیجه بالا رفتن قیمت‌ها شده است.

او هشدار داد: اگر وضعیت تخصیص ارز و سیاست‌های وارداتی شفاف نشود، بازار ممکن است با پدیده انحصار مواجه شود؛ وضعیتی که در بازار برنج نیز تجربه شده و تنها برخی شرکت‌ها قادر به واردات و توزیع کالا شده‌اند.

فرهادی گفت: در حال حاضر ۷۵ تا ۸۰ درصد نیاز کشور به شکر از تولیدات داخلی تأمین می‌شود و تنها حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آن وارداتی است. با این وجود، نبود ثبات و تصمیم‌گیری شفاف می‌تواند کل زنجیره تولید را مختل کند.