توزیع گوشت یارانهای در تهران به پایینترین سطح خود رسید
تا چند ماه پیش روزانه ۱۰۰ تن گوشت یارانهای در میادین میوهوترهبار تهران عرضه میشد، اما حالا به گفته مدیرعامل این سازمان، توزیع گوشت دولتی «تقریباً متوقف شده است».

به گزارش اکوایران، مدیرعامل سازمان میادین میوهوترهبار تهران میگوید که توزیع گوشت یارانهای در حال حاضر به پایینترین سطح خود رسیده و در عمل متوقف شده است. این در حالی است که تا پیش از اسفند سال گذشته، روزانه حدود ۱۰۰ تن گوشت دولتی با نرخ مصوب ۳۰۰ هزار تومان در میادین شهرداری و برخی فروشگاههای زنجیرهای عرضه میشد. مهدی بختیاریزاده به خبرگزاری فارس گفته که اکنون فقط ۵ تن گوشت در روز توزیع میشود و درخواستها همچنان بالاست.
او تأکید کرد که اگر دولت مجوز دهد، سازمان میادین آمادگی دارد گوشت وارداتی را تأمین کرده و با همان نرخ مصوب در اختیار مردم قرار دهد.
گوشت ارزان؛ کمیاب و مسئلهساز
دولت با هدف حفظ گوشت قرمز در سبد مصرف خانوار، ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را برای واردات گوشت اختصاص داده است. با این حال، کمبود عرضه باعث شده دسترسی به گوشت یارانهای برای بسیاری از شهروندان بهویژه اقشار کمدرآمد بسیار دشوار شود.
بر اساس اعلام شهرداری تهران، در حال حاضر هر میدان میوهوترهبار فقط دو تا سه بسته گوشت یارانهای در هفته دریافت میکند؛ آماری که نشان میدهد عملاً توزیع در سطح شهر ناکارآمد شده است.
کارشناسان چه میگویند؟
حمیدرضا پناه، کارشناس فروش، نسبت به تداوم سیاست واردات با ارز ترجیحی هشدار میدهد و میگوید: «این اقدام ممکن است در بلندمدت به تولید داخلی و امنیت غذایی آسیب بزند». او خواستار حمایت از دامداری داخلی به جای وابستگی به واردات است.
در مقابل، صدرا نوری، کارشناس فروش دیگر، معتقد است واردات گوشت با قیمت مناسب میتواند از افزایش افسارگسیخته قیمتها جلوگیری کرده و به تأمین پروتئین برای مناطق کمدرآمد کمک کند. به باور او، واردات گوشت ارزان و توسعه دامداری داخلی میتوانند بهصورت همزمان در دستور کار باشند.
همچنین افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، در واکنش به مسأله واردات گوشت اعلام کرد که ایران در حال حاضر نیازی به واردات گوشت ندارد و صنعت دامپروری کشور توانایی تأمین تقاضای داخلی را دارد. او تأکید کرد که واردات گوشت، تنها به تولید داخلی آسیب میزند.
به گفته صدردادرس، «با توجه به ظرفیتهای صنعت دامپروری و سرانه مصرف کشور، واردات گوشت نمیتواند به نفع تولید داخلی باشد. این اقدام به زیان دامداران و تأمین امنیت غذایی کشور خواهد بود.»
در حال حاضر، قیمت دام زنده در کشور در حدود ۲۹۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم اعلام شده است. صدردادرس توضیح داد که در ابتدای فصل تولید، به دلیل اینکه برهها در حالت شیرخوارگی هستند، قیمتها افزایش مییابد. او پیشبینی کرد که با افزایش عرضه، قیمتها به تدریج کاهش خواهند یافت.
قیمت گوشت در بازار: تفاوتها و چالشها
صدردادرس همچنین درخصوص قیمتهای فعلی گوشت در بازار گفت: «قیمت منطقی هر کیلوگرم لاشه دام در کشتارگاهها باید حدود ۶۰۰ هزار تومان باشد، اما در فروشگاهها قیمتها بین ۹۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است که این اختلاف قیمتها غیرمنطقی است.»
مدیرعامل اتحادیه دام سبک همچنین به مشکلات احتمالی صنعت دام در صورت عدم توجه به شرایط بحرانی اشاره کرد. او هشدار داد که «با توجه به خشکسالی و کمبود منابع آبی، اگر دولت اقداماتی برای تأمین نهادهها و آب مورد نیاز دامداران انجام ندهد، ممکن است با مشکلاتی چون قاچاق دام و کشتار دامهای مولد روبرو شویم.»
او افزود که صنعت دام سبک در دو سال گذشته توانسته است با چالشهای مختلف مقابله کند و از بازسازی خود عبور کند. با این حال، او از مسئولان خواست تا برای جلوگیری از تکرار بحرانهای گذشته، تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد