رویای توسعه تجارت در ایران / رایزنان بازرگانی ترکیه 12 برابر رایزنان تجاری ایران
اکوایران: تا پایان سال جاری طبق اعلام سازمان توسعه تجارت ایران 10 رایزن تجاری جدید به کشورهای هدف صادراتی ارسال میشود. درحال حاضر ایران 20 رایزن بازرگانی دارد. این درحالی هم اکنون ترکیه 12 برابر ایران رایزن بازرگانی دارد.

به گزارش اکوایران؛ روز گذشته محمد اتابک وزیر صمت اعلام کرده بود، درحال حاضر ایران 20 رایزن بازرگانی در کشورهای هدف صادراتی دارد. ولی برای تسهیل تجارت نمایندگانی از بخش خصوصی به کشورهای هدف نیز معرفی خواهد کرد. این نمایندگان را قرار است اتاق بازرگانی ایران به وزیر صمت معرفی کند.
محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت هم درگفتگویی با صدا وسیما اعلام کرده است تا پایان 1403، سازمان 10 رایزن تجاری دیگر به کشورهای هدف اعزام خواهد کرد.
درحالی که ایران تا پایان سال قصد دارد تعداد رایزنانش را به 30 نفر برساند. ترکیه درحال حاضر 250 رایزن بازرگانی در کل دنیا دارد که 7 نفر از این رایزنان در ایران مستقر هستند.
البته در گذشته ایران 25 رایزن بازرگانی داشته که به تدریج از کشورهای هدف بیرون آمدن تا اینکه تعداد آنها در ابتدای دولت سیزدهم به 3 رایزن رسید.
طبق برآورد سازمان توسعه تجارت ایران، ما در مرحله اول باید ۶۰ رایزن داشته باشیم تا پوشش خوبی در کشورهای هدف تجاری داشته باشیم؛ در این برآورد برای کشورهای همسایه مانند ترکیه، پاکستان، هند و عراق بیش از یک رایزن در نظر گرفته شده است.
قنادزاده اعلام کرده است: در دورههایی ۲۰ تا ۲۵ رایزن در کشورهای مختلف داشتیم، اما در ابتدای دولت سیزدهم ۳ رایزن مستقر داشتیم، که به مرور افزایش پیدا کردند.
به گفته او یادآوری کرده است: در ۷۰ درصد کشورهایی که رایزن داریم رشد مناسبات تجاری اتفاق افتاده، مثلا تجارتمان با روسیه ۳۰ درصد به صورت منظم در دو سال گذشته رشد کرده و تجارت با قطر، عمان، پاکستان و عراق هر کدام بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز